Põhjamaade avaveeujumise meistrivõistluste avapäeval võidutsesid taanlased

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mandrup Madsen
Peter Mandrup Madsen Foto: Eesti Ujumisliidu pressiteenistus

Täna said Elvas alguse Põhjamaade- ja Eesti meistrivõistlused avaveeujumises. Võistluste avapäeval võidutsesid Verevi järves taanlased.

Meeste arvestuses krooniti Põhjamaade meistriks taanlane Peter Mandrup Madsen, kes läbis 5-kilomeetrise distantsi ajaga 58.08,9. «Proovisin teisel kilomeetril liidritest ette minna ja vahe sisse ujuda, kuid lihased ei olnud veel piisavalt soojad,» lausus Madsen. «Kolmandal kilomeetril proovisin uuesti ja siis õnnestus see juba paremini, sest grupp jäi aina väiksemaks,»lisas ta.

19-aastane ujuja lisas, et on oma esitusega igati rahul. «Ma lootsin näidata head ujumist, kuid esikohale ma enne starti küll mõelda ei julgenud,” lausus Madsen. «Võistelda oli siin päris mõnus. Stardi ajal oli ilm küll veidi jahe, aga lõpus juba päike paistis. Väga sarnased olud Taaniga,» lisas ta.

5-kilomeetrisel distantsil sai Põhjamaade meistrivõistluste hõbemedali kaela rootslane Tim Arnesen (58.16,6) ning pronksile ujus taanlane Magnus Andersen (58.22,9).

Parima eestlasena sai Frank Johan Ojarand (1:02.09,6) kaheksanda koha. Ühtlasi ka Eesti meistriks kroonitud Ojaranna sõnul ei jäänud ta distantsi vältel üksi ja see aitas lõpuni pingutada. «Grupis on alati lihtsam edasi minna,» sõnas Ojarand. «Liidrid läksid küll üsna ruttu kiire tempoga eest, kuid õnneks ei  jäänud ma üksi ujuma,» lisas ta.

Naiste samal distantsil võidutses taanlanna Emma Wael (1:02.42,9). Hõbedale ja pronksile tulid Põhjamaade meistri kaasmaalased Lærke Toft Ruby (1:02.42,9) ja Jackie Gade (1:03.45,4). Eesti parim oli Margaret Markvardt (1:06.07,7), kes saavutas kokkuvõttes kõrge neljanda koha. «Terve distantsi vältel lootsin, et ma üksi ujuma ei jääks,»lausus Eesti meister. «Kolmandale kilomeetrile minnes olin väikeses grupis ja ujusime koos viimase poini, siis panin aga endast kõik välja,» lisas ta.

Markvardti sõnul oli vesi alguses küll veidi külm, kuid distantsi edenedes läks olukord paremaks. «Stardis oli küll ikka päris külm,» lausus Markvardt. «Kokkuvõttes jään oma ujumisega rahule,» lisas ta.

Homme võetakse Põhjamaade- ja Eesti meistrivõistlustel mõõtu 10-kilomeetrisel distantsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles