Laanmäe: loodetavasti loksub olümpiaks kõik paika

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe
Tanel Laanmäe Foto: Tairo Lutter

Odaviskes Eesti meistriks kroonitud Tanel Laanmäe tunnistas, et hakkab pisivigastustest vaikselt jagu saama ning avaldas lootust, et Rio olümpiamängudeks loksuvad asjad paika. Täna mõõdeti tema parima katse pikkuseks 84.06. Sellega edestas ta koduseid rivaale Magnus Kirti (80.48) ja Risto Mätast (79.62).

«Minu jaoks on praegu oluline, et pisivigastused hakkavad järele andma,» ütles Laanmäe pärast võistlust. Viimasel ajal on talle häda teinud reielähendajalihas, säärelihas ja põlved. «Loodetavasti loksub Rioks kõik paika. Tänasest võistlusest sain igal juhul enesekindlust juurde.»

Laanmäe esimesed kolm katset kukkusid maha enne 80 meetri joont, 84.06 mõõdeti neljandal katsel. «Soojendusel tegin mitu head viset ja see tegi uimaseks. Seda on varemgi juhtunud, et muutun kuidagi lõdvaks ja kaotan hea hoojooksu.»

Pronksiga leppinud Risto Mätas tunnistas, et on viimasel ajal nii tihti võistelnud, et täna oli tal kumm üsna tühi. «Andsin endale aru, et täna polnud midagi, mille pealt paugutama minna. Olin nagu kuiv sidrun,» tunnistas EMil neljanda koha saanud Mätas. «Nüüd pean treeningutel värskuse saavutama. Nädala pärast algab töölt puhkus ja siis sõidame Tehvandile laagrisse. Mulle sellised kodused laagrid sobivad,» lisas ta. Mätase lennuk Rio olümpiale asub teele 9. augustil.

Risto Mätas. Foto:
Risto Mätas. Foto: Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles