Barcelona tõrjub nendevastast vandenõud vastutustundetu kampaaniaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: MANU FERNANDEZ/AP

Kuidason võimalik, et jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu õhtul suudab Hispaania jalgpalliklubi Barcelona meediapildis aktiivselt nähtaval olla? See sai võimalikuks tänu palju kritiseeritud sotsiaalmeedia kampaaniale, mis korraldati nende maksupettuses kohtu poolt süüdi mõistetud mängiva legendi Lionel Messi toetuseks. Eelmisel nädalal kaasati pahaaimamatult liikumisega kaasa ka Eesti jalgpalliklubi FC Flora.

Kummaliseks ei muuda antud kampaaniat mitte Barcelona soov Messit toetada, vaid hoogtegevuse teemaviide, mis eesti keelde tõlgituna tähendab: «Me kõik oleme Messid.» Tunnustatud Hispaania jalgpallist kirjutav ajakirjanik Sid Lowe ütles ESPNile, et antud liikumine jätab talle väga halva mulje.

«Kogu asja juures on 1000 halli ala, mille üle saab vaielda. Barcelona usub, et Messile määratud karistus ei ole aus ning ta on süütu. Isegi, kui see on tõsi, ning Messil peaks kohtuotsuse edasikaebamine õnnestuma, on sellise fraasi kasutamine täiesti ebaõnnestunud,» märkis Lowe, kelle hinnangul on Barcelona viimastel aastatel PR-valdkonnas tihti ebaõnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles