Fotod: poksiäss võitis üliraskekaalu MM-tiitli ka murtud käega

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Profipoksi üliraskekaalu WBC versiooni maailmameister Deontay Wilder kaitses neljandat korda enda meistrivööd, kui ta alistas Alabama osariigi linnas Birminghamis Chris Arreola. Kohtumise varajases faasis paremas käes luu murdnud ning ka parema käe biitsepsit rebestanud Wilder võitis kohtumise kaheksanda raundi järel tehnilise nokaudiga.

Neljandas raundi ka enda vastase põrandale löönud Wilder viidi võidu järel kohaselt haiglasse uuringutele. Enne haiglasse kiirustamist jõudis ta siiski teada anda, et järgmisena soovib ta ringis vastamisi minna Vladimir Klitško ja Tyson Fury vahelise matši võitjaga või Anthony Joshuaga.

«Minu eesmärgiks on kõik tiitlid ühendada,» teatas matšijärgse pressikonverentsi ära jätnud Wilder ajakirjanikele. «Olen üks karmimatest ja ühe võimsama löögiga üliraskekaallastest.»

Esialgu pidi Wilder kaitsma enda tiitlit maikuus venelase Aleksandr Povetkini vastu, kuid viimane põrus dopingukontrollis ja nii jäi tiitlimatš ära.

«Tahtsin pakkuda publikule nokauti, kuid murdsin käeluu ning vigastasin ka paremas käes lihast,» teatas Wilder. Võidumees tegi matši jooksul 346 katset vastast lüüa ning tabas neist 152. Kaotajana ringist lahkunud Arreola vastavad numbrid olid 188 ja 52.

30-aastane Wilder on nüüd karjääri jooksul võitnud kõik enda 37 matši ning neist 36 on ta teeninud nokaudiga. 35-aastane Arreola arvel on 36 võitu (31 nokaudiga), 1 viik ja 5 kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles