Kas kogu Venemaa koondis jäetakse Rio olümpiamängudelt kõrvale?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi ja Venemaa lipud lehvimas.
ROKi ja Venemaa lipud lehvimas. Foto: SCANPIX

Venemaa kergejõustikukoondis 5. augustil algavatel Rio olümpiamängudel osaleda ei saa ning mitmed riigid on astumas samme, et kõrvaldada suurvõistluselt kõik venelased.

Maineka ajalehe The New York Times valdusesse jõudnud meilivahetuse teatel teevad vähemalt kümme riiki ja üle kahekümne sportlaste grupi sel nädalal ühisavalduse, millega soovitakse kogu Venemaa koondise kõrvale jätmist Rio olümpialt.

Venemaa spordilehest Sport-Express võis nädalavahetusel lugeda pikka kirja, mis oli adresseeritud Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROKi presidendile Thomas Bachile ja täitevkomitee liikmetele ning oli allkirjastatud USADA juht Travis Tygarti ja Kanada eetilise spordi keskuse CCES tippametnik Paul Melia poolt. Antud kirjas nõuti ROKilt, et nad kõrvaldaks kogu Venemaa koondise Rio olümpia- ja paraolümpiamängudelt ning teeks seda hiljemalt 26. juuliks.

Venemaa meedia teatel pidi kiri tegelikult avalikuks saama alles teisipäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles