Eesti judoka võitis Poolas peetud Euroopa juunioride karikaetapi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik (keskel).
Mattias Kuusik (keskel). Foto: Erakogu

Poolas Gdanskis peetud Euroopa juunioride karikaetapil judos võitis kehakaalus kuni 90 kg Tartu Ülikooli üliõpilane Mattias Kuusik (SK DO), kes oli sel aastal varasematel etappidel saanud kolm kolmandat ja kaks viiendat kohta.

Saanud võistlusel neljanda asetuse, oli Kuusik esimeses ringis vaba. Teises ringis alistas ta ukrainlase Vitali Šepeli ipponiga, aega kulus 58 sekundit. Teises ringis tuli vastaseks Jaime Santos Portugalist. Siin alistas Kuusik vastase waza-ariga.

Poolfinaalis oli vastaseks ukrainlane Oleksandr Kruk, kes eelmises ringis oli alistanud maailma juunioride edetabeli kaheksanda ja Euroopa neljanda, kohaliku judoka Jakub Ozimeki. Kruki alistamiseks ipponiga kulus aega 3.05. Finaalis oli vastaseks tugev leedulane, maailma juunioride edetabelis 15. kohal olev Rokas Nenartavicius. Leedulane ei suutnud Kuusiku hoogu taltsutada ning kui kohtumise algusest oli möödunud 1.53, tuli Kuusikult ipponi vääriline heide, mis tähendas võitu ja ka uue ajastu algust, sest juunioride klassis polnud eestlane veel enamat pronksmedalist saavutanud.

Võiduga tõuseb Kuusik maailma edetabelis viieteistkümne hulka ja Euroopa edetabelis kümne hulka. Juuli lõpus peetakse järjekordne karikaetapp Berliinis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles