Klavanist saaks ülemineku teostumisel Eesti läbi aegade kõige kallim jalgpallur (2)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan on FC Augsburgi ridades pallinud viimased neli hooaega.
Ragnar Klavan on FC Augsburgi ridades pallinud viimased neli hooaega. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise kaptenit Ragnar Klavanit seostati eelmisel suvel Inglismaa kõrgliigasse siirdumisega, kuid toona tehingust asja ei saanud. Nüüd on taas teema õhus ja kõik viitab sellele, et sel korral eestlasest keskkaitsja ka Premier League’i siirdub.

Klavani teenetest on huvitatud FC Liverpool, kes vaevleb parasjagu keskkaitsjate kriisis ning Inglismaa klubi peatreener Jürgen Klopp nägevat eestlases ideaalset asendajat 35-aastasele Kolo Tourele, kes pallis Liverpoolis aastatel 2013 kuni 2016.

Arvestades Klavani edu Bundesligas ja tema rolli FC Augsburgis, siis soovivad sakslased saada eestlase eest ka korralikku üleminekutasu ning seniste spekulatsioonide kohaselt peab Liverpool lauale laduma kuni 5 miljonit Inglise naela ehk kuni 6 miljonit eurot. Tõenäolisemaks peetakse üleminekusummat 4 miljonit naela ehk 4,8 miljonit eurot.

Antud summa teeks Klavanist kindlalt Eesti läbi aegade kõige kallima jalgpalluri. Praegu kuulub see au Mart Poomile, kelle eest maksis Sunderland 2003. aastal Derby Countyle 3,75 – 4 miljonit eurot.

Lisaks teeniks Augsburg üleminekuga ka suure kasumi, kuna 2012. aastal maksid nad Klavani eest tema eelmisele tööandjale AZ Alkmaarile umbes 250 000 eurot. Alkmaar ostis Klavani 2009. aastal Almelo Heraclesest aga umbes 500 000 euroga.

ÜLEMINEKUD

Eesti jalgpallurite tähelepanuväärseimad üleminekud

3,75–4 miljonit eurot, Mart Poom, Derby County (Inglismaa) – Sunderland (Inglismaa), 2003

1–1,2 miljonit eurot, Tarmo Kink, Györi ETO (Ungari) – FC Middlesbrough (Inglismaa), 2010

1–1,1 miljonit eurot, Andres Oper, FC Flora – Aalborg (Taani), 1999

1 miljon eurot, Konstantin Vassiljev, Luka Koper (Sloveenia) – Permi Amkar (Venemaa), 2011

0,75 miljonit eurot, Mart Poom, FC Flora – Derby County (Inglismaa), 1997

Allikad: transfermarkt, PM

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles