Patrick Pals sai supermoto EM-etapil seitsmenda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola supermoto EM-etapp
Poola supermoto EM-etapp Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Patrick Pals saavutas möödunud nädalavahetusel Poolas peetud supermoto Euroopa meistrivõistluste etapil seitsmenda koha.

Poznanis toimus supermoto maailma ja Euroopa meistrivõistluste neljas etapp. Laupäeval sõideti kvalifikatsioonid päikesepaistelise ja sooja ilmaga. S2 klassis läks rajale 17 võidusõitjat.

Sarja liider tšehh Petr Vorlicek alustas nädalavahetust ideaalselt, sõites esimeses vabatreeningus kiireima aja. Teises vabatreeningus oli aga kiireim itaallane Diego Monticelli, kes sõitis välja ringiaja 1.02,272 ning ka kvalifikatsiooni võit läks talle ajaga 1.02,272.

Patrick Palsi jaoks, kes juhib hetkel supermoto Soome meistrivõistlusi ja on Eesti meistrivõistluste arvestuses teine, oli see esimene EM-etapp käesoleval hooajal. Kvalifikatsiooni tulemusena läks ta võistlussõitudesse üheksandalt kohalt ajaga 01.03,944, millise tulemusega noormees ise päriselt rahul ei olnud. 

Pühapäevastes võistlussõitudes olid olud pärast hommikust vihma pisut keerulisemad. Sõitu asusid juhtima poolakas Milan Sitniansky ning itaallased Giovanni Bussei ja Monticelli. Sitniansky sõitis peagi teistel eest, kolmandal ringil oli aga Monticelli sunnitud purunenud amortisaatori tõttu katkestama ning kolmanda koha haaras Vorlicek. Pals oli selles sõidus üheksas nii stardis kui finišis, kaotus liidrile 38,817 sekundit.

Teise sõidu stardivõidu sai Bussei Sitniansky ja Monticelli ees. Sõidu alguses olid viis esimest sõitjat teineteisest sekundi kaugusel ning pakkusid pealtvaatajatele põneva võidusõidu. Seitsmendal ringil tõusis Monticelli poolaka ette, pisut hiljem õnnestus aga liidriks tõusta Vorlicekil, kes krossilõigul kohe aga ka eksis ja kaheksandaks langes. Liidrid vahetusid veel mitmel korral, kuni Monticelli lõpuks endale Sitniansky ja Bussei ees võidu kindlustas. Pärast finišit Monticelli siiski diskvalifitseeriti distantsi lõikamise tõttu ning esikoht ja ka etapivõit läks Sitnianskyle. Kolmanda koha Bussei järel hõivas Vorlicek.

Pals näitas selles sõidus väga head kiirust, olles stardis 12. ning tõusis finišiks kuuendale kohale, kaotades liidrile vaid 14,032 sekundit. Etapi kokkuvõttes sai meie sõitja seitsmenda koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles