13-aastane Meico Vettik võitis Saksamaa meistrivõistluste etapi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

13-aastane Meico Vettik võitis möödunud nädalavahetusel Tensfeldis toimunud ADAC Saksamaa motokrossi meistrivõistluste etapi 85cc klassis. Harri Kullas tuli Masters klassis neljandaks ja tõusis sarja kokkuvõttes liidriks.

Vettik näitas head kiirust juba laupäevases kvalifikatsioonis, kui ta sai kirja oma grupi teise ringiaja. Samas grupis sõitis teine eestlane Egert Pihlak, kellele kuulus paremuselt kümnes ringiaeg. Avasõidu esimeselt ringilt tuli Vettik seitsmendana, kuid sealt edasi parandas positsiooni oluliselt. Teise ringi lõpuks tõusis ta teiseks ning veel kaks ringi hiljem möödus ta ka liidrist ning asus sõitu juhtima. Sealt edasi hoidis Vettik liidrikohta enda käes ja lõpuks õnnestus võtta ülimagus sõiduvõit kahesekundilise eduga rootslase Jönrupi ees. Kolmandana lõpetas sõidu austerlane Rene Hofer. Hea sõidu tegi ka Egert Pihlak, kes lõpetas kümnendana.

Teises sõidus Vettiku start ebaõnnestus, esimeselt ringilt tuli ta alles 28. kohal. Hoolimata tagasihoidlikust algusest suutis noormees aga lõpuks koguni neljandaks tõusta. Sõidu võitis Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Cameron Durow. Teise koha sai venelane Maksim Kraev ja kolmanda koha austerlane Rene Hofer. Pihlak lõpetas sõidu seitsmendana. 

Etapivõit kuulus Meico Vettikule, teiseks tuli Kraev ja kolmandaks Hofer. «See rada meeldib mulle ja sain kiiresti aru, et võin siin midagi korda saata,» ütles 13-aastane Vettik pärast võitu. Pihlak sai etapi kokkuvõttes kaheksanda koha. Sarja juhib pärast tänast etappi 122 punktiga Kraev, teisel kohal on 115 punktiga Hofer ja kolmandal kohal 112 punktiga Vettik. Pihlak on 69 punktiga seitsmendal kohal.

Kiireimas Masters klassis oli täna heas hoos Harri Kullas. Avasõidus sai ta suurepärase stardi ja ta asus võistlust juhtima. Kolmandal ringil pääsesid temast aga mööda Euroopa meistrivõistluste liider, taanlane Kjer Olsen ja värske Suzuki tehasemeeskonna liige Arminas Jasikonis Leedust. Jasikonis oligi lõpuks parim, teisena lõpetas liidrist 4 sekundi kaugusel Olsen ja kolmas oli Kullas, kaotust liidrile vaid kuus sekundit.

Teises sõidus tuli Kullas avaringilt tagasi viiendal kohal. Sõidu jooksul õnnestus tal mitmel korral tõusta juba kolmandaks, kuid lõpuks tuli leppida ikkagi neljanda kohaga. Ette jäid Kevin Strijbos, Olsen ja Davy Pootjes. Kohe Kullase seljataga lõpetas avasõidu võitja Jasikonis.

Päeva kokkuvõttes teenis esikoha Olsen, teine oli Strijbos ja kolmas Jasikonis. Kullas teenis 38 punkti ja oli sellega neljas. Tänase etapiga tõusis sarja liidriks 152 punktiga Harri Kullas. Lähimad jälitajad on Ullrich ja Olsen, mõlemal on koos 146 punkti.

MX2 klassis oli võistlustules Jan Jakobson. Avasõidus hoidis Jakobson terve sõidu jooksul kohta top 20 sees ja finišisse jõudis ta lõpuks kuueteistkümnendal kohal. Kahjuks jäi teine sõit Janil pooleli juba avaringil ja sealt punktilisa ei tulnud. Etapi kokkuvõttes teenis ta viis punkti ja sai sellega 22. koha. Sarja üldarvestuses on Jaksobson 11 punktiga 31. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles