Jalgpallurid piiri taga: Anieri värav, Vassiljevi sööt ja Vaikla penaltitõrje

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier
Henri Anier Foto: Dundee United / Facebook

Lõppenud nädal oli Eesti jalgpallikoondislaste jaoks piiri taga ääretult tihe. Pavel Londak ja Andreas Vaikla käisid väljakul lausa kahel korral, lisaks tehti algust Poola meistrivõistlustega, kus pallivad tänavu Konstantin Vassiljev ja Ken Kallaste.

Hooaja algus oli edukas just Vassiljevi jaoks, kes andis võõrsil Bialystoki Jagiellonia 1:1 viigimängus Varssavi Legia vastu väravasöödu. Ken Kallaste ja tema uue tööandja Kielce Korona jaoks algas liiga 0:4 kaotusega Lubini Zaglebiele. Koronal avaneb võimalus punktiarve avada juba reedel, mil sõidetakse külla Szczecini Pogonile, Jagiellonia võõrustab laupäeval Chorzowi Ruchi.

Nädalavahetusel tehti algust Šotimaa liigakarikaga, millest võtab osa Henri Anieri meeskond Dundee United. Reedeses kohtumises Arbroathi vastu sekkus Anier mängu 81. minutil ning vaid neli minutit hiljem viis ta Dundee meeskonna 1:0 juhtima. Kodumeeskond suutis küll lisaminutitel mänguseisu viigistada, kuid penaltiseerias oli parem United. Järgmisena kohtub Dundee teisipäeval kodus Cowdenbeathiga ning uue võistlussüsteemiga liigakarika alagrupimänge peetakse juuli lõpuni. Šotimaa esiliigaga tehakse algust 6. augustil.

Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril läksid läinud nädalal vastamisi Artur Pika ja Mihkel Aksalu tööandjad. Avakohtumises jäid peale Artur Pikk ja Barõssavi BATE (Valgevene), kes lõid Seinäjoki JK puuriluku Aksalu väravasse kaks vastuseta palli. Korduskohtumine toimub teisipäeval Soomes.

Läinud nädalal kohtusid Meistrite liigas ka Rosenborg (Norra) – Norrköping (Rootsi), kelle väravasuul seisid vastavalt Pavel Londak ja Andreas Vaikla. Pikema kõrre tõmbas seekord kogenum Londak, kelle koduklubi Rosenborg paari avakohtumises 3:1 võidu noppis. Korduskohtumine toimub sel kolmapäeval Rootsis.

Vaikla selja taha löödi kolm väravat ka nädalavahetusel, kui Norrköping kohalikel meistrivõistlustel Östersunds FK-ga 3:3 viiki mängis. 2:2 seisul õnnestus aga 19-aastasel väravavahil tõrjuda vastase penalti. 14. vooru järel on Norrköping liigatabelis Malmö järel teisel kohal, vahe liidriga on kolm punkti. Pärast Meistrite liiga korduskohtumist Rosenborgiga võõrustab Norrköping laupäeval Geflet.

Norra kõrgliigas mängisid Londak ja Rosenborg võõrsil 1:1 viiki Aalesundiga. Sama tulemusega lõppes ka jätkuvalt vigastatud Enar Jäägerita mängiva Vålerenga kohtumine Taijo Teniste tööandja Sogndaliga. Karol Mets ja Stavangeri Viking jäid võõrsil 1:4 alla Haugesundile.

Norra meistrivõistluste liider on jätkuvalt Rosenborg, kelle edu Oddi ees on neljapunktiline. Viking langes tabelis kuuendaks, Sogndal on üheksas ning Vålerenga 15. ehk eelviimane. Uues voorus võõrustab Rosenborg laupäeval Haugesundi, pühapäeval kohtub Vålerenga võõrsil Startiga ja Viking Oddiga, Sogdnal mängib koduväljakul Bodø/Glimtiga.

Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniiril lööb kaasa Sergei Zenjovi koduklubi Gabala FK, kes noppis avakohtumises Budapesti MTK (Ungari) vastu 2:1 võidu. Korduskohtumine toimub neljapäeval Aserbaidžaanis.

Nädalavahetusel pandi pall mängu ka Ungari kõrgliigas, kus pallivad tänavu Tarmo Kink ja tema uus tööandja Mezökövesdi Zsory. Avakohtumises jäi Kink vahetusmeestepingile, kui lepiti 2:2 viiki Gyirmotiga. Laupäeval on Mezökövesdi vastaseks võõrsil Szombathely Haladas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles