Sordo vigastus annab hollandlasele suure võimaluse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Abbring
Kevin Abbring Foto: SCANPIX

Hyundai rallimeeskonna hispaanlasest piloot Dani Sordo jääb eemale 29. juulil algavast Soome MM-rallist. Auto tehnilise rikke tõttu testsõidul avarii teinud Sordo vigastas oma selgroolülisid ning peaks taas stardis olema augustis toimuval Saksamaa rallil. Soomes asendab teda hollanlane Kevin Abbring.

27-aastane Abbring tõestas oma kiirust tänavusel Sardiinia rallil, kus võitis oma karjääri esimese kiiruskatse. Seal tegi ta kaasa vanema generatsiooni Hyundail, kuid Soomes saab ta oma istumise alla uusima i20 WRC mudeli.

«Dani paraneb vigastusest ja teeb korralikke edusamme. Siiski on oluline täielik paranemine ja me jõudsime ühisele otsusele, et Soome ralli jääb vahele,» rääkis meeskonna boss Michael Nandan autosport.com-ile. «Kevin võtab auto number 20 üle ja osaleb juba järgmise nädala (käimasoleval nädalal – toim) testimisel koos Thierry Neuville’i ja Hayden Paddoniga.»

Nandan kinnitas, et Sordo avarii põhjustas auto tehniline rike, millele meeskond ka jälile jõudis. «Auto osad on uurimise all ja oleme juba teinud samme, et selline õnnetus ei korduks.»

Nii Sordo kui tema kaardilugeja Marc Marti veetsid pärast avariid ühe öö haiglas, kuid järgmisel päeval pääsesid nad kodusele ravile. Abbring asendas vigastatud Sordot ka eelmise aasta Rootsi rallil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles