Vladimir Putin: WADA raport on näide sellest, kuidas poliitika tungib sporti (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin sõnas täna avaldatud Kremli pressiteates, et Venemaad riiklikus dopingusüsteemis süüdistav WADA raport on ehe näide sellest, kuidas poliitika tungib sporti. Samas lubas mees ajutiselt töölt kõrvaldada kõik ametnikud, keda raportis mainitakse.

«Oleme tunnistajaks sellele, kuidas poliitilised huvid taastungivad sporti. Jah, selle nähtuse viis on aja jooksul muutunud, kuid selle olemus on jäänud samaks – maalida spordi kaudu riigist või rahvusest negatiivne kuvand,» rääkis Putin pressiteate vahendusel. «Olümpialiikumine, millel on kolossaalne roll inimkonda ühendada, on taaskord lõhestumise äärel,» jätkas Venemaa president.

Putini hinnangul meenutab tänane olukord kangesti 1980ndaid. «Toona boikoteerisid lääneriigid Moskva olümpiamänge, viidates Venemaa vägedele Afganistanis. Neli aastat hiljem vastas Nõukogude Liit boikotiga Los Angelese mängudele. Selle tulemusel kadus paljudel USA ja Nõukogude Liidu sportlastel võimalus kirjutada oma nimi olümpiaajalukku. Aastate jagu treeninguid visati lihtsalt minema. Hiljem said mõned poliitikud oma veast aru ning tunnistasid seda,» jätkas Putin paralleelide toomist.

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul on rünnakud Venemaa sportlaste vastu alguse saanud ühe skandaalse mehe süüdistustest. Samas kinnitas Putin, et kõrvaldab ajutiselt töölt kõik ametnikud, kelle nimi oli raportis mainitud. «Selleks, et teha ametnike kohta lõplik otsus, palume WADA-l tuua esile rohkem tõendeid, mis põhineksid objektiivsel informatsioonil,» oli Putini sõnum WADA-le.

Avalduse lõpetuseks kinnitas Putin, et Venemaal ei ole dopingule kohta. «Doping on oht tervisele ning sportlaste eludele. Oleme näinud palju vaeva, et seda kurjust välja juurida ning teeme koostööd rahvusvaheliste organisatsioonidega. Venemaa on üllaste eesmärkide nimel alati koostööks valmis,» lõpetas Putin oma sõnavõtu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles