Poolkaitsjast ilma jäänud Tammeka tõi Viljandist talle asendaja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Tammeka (sinises) versus Narva Trans (punases). Geir-Kristjan Suurpere.
JK Tammeka (sinises) versus Narva Trans (punases). Geir-Kristjan Suurpere. Foto: Kristjan Teedema

Jalgpalli Eesti meistriliigas viiendal kohal oleva Tartu Tammeka teatas, et meeskonnast lahkub äärepoolkaitsja Geir-Kristjan Suurpere. Klubiga liitub aga seni Viljandi Tulevikus pallinud Sander Kapper.

Eile andis Tammeka teada, et 21-aastane poolkaitsja Geir-Kristjan Suurpere ei kuulu enam Premium liigas palliva esindusmeeskonna koosseisu. Tänavu sinivalgeid kuues kohtumises esindanud Suurpere sõnul loobus ta tippvutist, sest ei saanud sellele enam keskenduda nii palju kui vaja.

«Premium liiga jalgpallist loobun sellepärast, et vaja on keskenduda koolile. Samuti on vanus juba selline, et oleks vaikselt vaja endale elatist teenima hakata. Kuna need kaks suurt ettevõtmist nõuavad aega, siis 100% jalgpallile keskendumine muutus peaaegu võimatuks. Kahjuks ei ole minu tase jalgpallurina piisav, et ilma 100% keskendumiseta Premium liigas hakkama saada. Tundsin ise, et võib-olla ei saanud enam väljaku peal maksimaalset meeskonda aidata, ja seda nägid ka treenerid ning mänguminuteid ei kogunenud enam nii palju kui oleks tahtnud,» sõnas ta klubi koduleheküljele.

Hooaegadel 2014-2015 Tammekas põhikoosseisu kuulunud ning kuus väravat löönud Suurpere pakkus toetajatele kõrgliigas mitmeid meeldejäävaid hetki. Mis jäi talle endale enim meelde? «Kindel lemmikhetk Tammeka särgis oli koduväljakul löödud esimene värav. See juhtus 2014. aasta juulis Jõhvi vastu [vaata videost alates 1:10 -toim.]. Mäletan seda hetke suurepäraselt, täpselt nagu oleks eile juhtunud! Samuti on meeles kõik ülejäänud viis väravat, mis ma Premium liigas lõin. Välja tasub tuua ka mõned mängud. Näiteks A. Le Coq Arenal FC Flora käest välja võideldud viik – mängu lõpus plaksutasid Flora fännid meile, mitte oma mängijatele. Ning loomulikult kodus, Tamme staadionil rahvarohke tribüüni ees võidetud mängud!»

Poolkaitsja tänas ka Tartu vutipublikut, kes teevad mängust mängu. «Tammeka fännidele ja poolehoidjatele tahan teha suure kummarduse. Ma arvan, et nemad ei kujuta ette ka, kui palju annab see, kui Tamme staadionil pea terve mäng lauldakse, või see, kui rahvast on palju. Need kaks asja tekitavad väljakul olles külmavärinad ja annavad meile platsile tohutult energiat juurde. Väga uhke on alati vaadata võõrsilmängudel, kui fännid on tulnud suurte lippudega ja tohutu energiaga. Siis tekib uhke tunne, et meil on sellised fännid, aga enamikel meeskondadel see puudub.»

Tammeka mänedžer ja kapten Kaarel Kiidron sõnas, et Suurpere on ehe näide, kuidas suhtumise muutmisega on võimalik jõuda kaugele. «Tema suhtumine jalgpalli oli pikalt kaheldav, kuid mõni aasta tagasi leidis endas palju vaimujõudu, et oma piire nihutada, aga võib-olla juhtus see muutus natuke liiga hilja. Ma tänan Geiri nende hooaegade eest, mil ta pühendus vutile, ning usun, et Tammeka jääb talle alatiseks südamesse. Soovin Geirile palju edu tema edasistes ettevõtmistes!»

Suurpere esindas Tammekat Premium liigas tänavu kuues kohtumises kokku 248 minutit. Kokku on 21-aastasel ääremängijal Tammeka eest meistrisarjas 53 mängu ja 6 väravat.

Täna andis Tammeka aga teada, et nendega liitub äärepoolkaitsja Sander Kapper. Hooaja lõpuni kestva laenulepingu alusel Viljandi Tulevikust Tartusse liikuv 21-aastane Kapper on mänginud jalgpalli mitmes riigis ning mängib eelistatult paremal äärel.

«Sander Kapper on ambitsioonikas mängija, kes tahab saada elukutseliseks jalgpalluriks. Mul on hea meel, et ta proovib teha järgmist sammu oma karjääris just Tammeka ridades,» sõnas Tammeka peatreener Indrek Koser:

Viljandist pärit noormees on varasemalt mänginud Taani noortemeeskondades ja Soomes Viikingit FC reservmeeskonnas ning viimati Myllypuro FC’s. 2015. hooajal esindas Kapper Premium liigasse tõusnud Viljandi Tulevikku ning kogus 25 mängus 1444 mänguminutit. Tänavust hooaega alustas Kapper taas Esiliigasse langenud Tulevikus ning kogus 12 mänguga 360 mänguminutit ja lõi ka ühe värava.

Sander Kapper (esiplaanil) Tuleviku särgis. FOTO:
Sander Kapper (esiplaanil) Tuleviku särgis. FOTO: Foto: Kris Süld / Sakala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles