U20 EM: Eesti kohtub seni ainult võitnud Poolaga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U20 koondise mängija Kregor Hermet (vasakul).
U20 koondise mängija Kregor Hermet (vasakul). Foto: SCANPIX

U20 korvpalli EMil kohtub Eesti koondis täna õhtul kell 21 Poolaga. Vastased on seni tunnistanud vaid võite (2) ning meie korvpallurid saanud seevastu kaks kaotust. Poola võitis esimeses mängus Valgevenet 80:51 ning seejärel Venemaad 70:60. Viimases mängus olid poolakad enne viimast veerandit ees 25 punktiga, kuid lõpus tulid idanaabrid ähvardavalt lähedale.

Eesti koondise treener Raido Rebane on näinud mõlemat Poola mängu ning kommenteeris tänast vastast. «Kui Poolat võrrelda eelmiste vastastega, siis neil on koosseisus kaks pikka ja kaks nö lühikest - ja ses mõttes nad mängivad klassikalisemat korvpalli. Kaks ees ja kolm taga. Palju mängivad pick'n rolli. Tagamängijad on teravad. Venemaa vastu oli seda näha, kui nad nõelasid paar korda otsustavatel hetkedel eemalt,» kirjeldas Rebane.

Ta lisas: «Ise peame oma meeskondlikku mängu hoidma. Arvata on, et meie tagumistele mängijatele avaldatakse kõva survet, selle peame ära lahendama. Rumalaid pallikaotusi tuleb vältida.»

Poola on tugev, ent Rebane näeb ka meil võimalusi: «Eks palju on meie endi kätes. Viis-viie vastu nad pole nii osavad kui kiires mängus. Seda näitasid ka kaks nende eelmist mängu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles