Kangert: pigem on olümpiale mõeldes hea, et olen väsinud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert võib hoolimata väsimusest Rio olümpial korraliku sõidu teha.
Tanel Kangert võib hoolimata väsimusest Rio olümpial korraliku sõidu teha. Foto: PA images/Scanpix

Tanel Kangerti päevad Tour de France’il on olnud ühtlaselt hallid, sest tavalisest pikema hooaja tõttu värskust lihtsalt ei ole. Kogenud ratturi sõnul tuleb aasta tähtsaima suurtuuri viimane nädal ära kannatada, aga Rio olümpiale otsa vaadates pole mõtet ülemäära muretseda. Seega eksisteerib endiselt võimalus, et ideaalse soorituse ja portsu õnne kokkulangemisel võidakse koos Rein Taaramäega Rio mägisel rajal midagi ilusat korda saada.

«Pigem on see olümpiale mõeldes hea, et olen praegu väsinud. Pärast kahte suurtuuri ja teisi võistlusi võib tekkida omamoodi superkompensatsioon ja Rio grupisõit on täiesti ideaalsel ajal – kaks nädalat pärast Tour de France’i. Kui ma targalt tegutsen ja üle ei treeni, siis peaksin üheks päevaks suutma ennast mobiliseerida,» ütles Touri üldarvestuses 25. kohal olev Kangert eilsel puhkepäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles