Eesti jahid on ORC MM-il kõrges konkurentsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
jaht Premium MM-il
jaht Premium MM-il Foto: Max Ranchi/ORC

Taanis Kopenhaagenis on käimas avamerepurjetamise ORC maailmameistrivõistlused, kus B grupis on meie jaht Premium Mati Sepa juhtimisel kolmandal positsioonil ning C grupis Eesti jahtidest parimana Sugar 2 Jaan Akermanniga roolis viiendal kohal.

Kahe võistluspäevaga on peetud kokku neli sõitu – esimesel päeval toimus kiirusega 4-8 m/s puhunud tuules kolm rannikusõitu, teisel aga jõuti pärast pikalt kestnud tuulevaikust pärastlõunal saabunud 4-6 m/s puhunud põhjatuules pidada üks lühirajasõit.

Klassis B esimesel päeval kaks sõitu võitnud ja ühes teine olnud ning eilse sõidu kuuendana lõpetanud jaht Premiumi (KJK) meeskond Mati Sepa juhtimisel on kokkuvõttes asetunud praegu kolmandaks. Samas klassis on jaht Olympic (JK Dago), kus roolis Tiit Vihul, kaheksandal real, olles ühtlasi liidriks amatööride arvestuses. Reval Cafe Elisa (KJK) Eero Panki käe all on 20. kohal.

C klassis võitis jaht Sugar 2 (PJK) Jaan Akermanni juhtimisel eilse sõidu, avapäevast olid tiimil aga kirjas 5., 14. ja 3. tulemus. Kokkuvõttes on meeskond viiendal kohal. Juss Ojala roolitav Jazz (KJK) on hetkel kokku 8., Aivar Tuulbergi Katariina II (PJK) tiim 11., Minni (KJK) Andres Aaviku juhtimisel 17., Koit Pautsi käe all seilav Matilda 3 (HJK) 26., Viljar Sepa roolimisel võistlev Evelyn III (SMS/KJK) 29. ja Vesikaar (KJK) Tanel Tamme juhtimisel 38. positsioonil.

Klassis B juhib norrakate tiim jahil Santa (kapten Claus Landmark) ja C klassis hollandlaste Bachyachting Racing Team (kapten Jascha Bach).

Nii klassis B kui C võisteldakse kahes stardigrupis ning kvalifikatsiooniseeria lõppeb neil täna peetava avameresõiduga, mille järel selguvad finaalseeria sõitudeks kuld- ja hõbelaevastikesse pääsejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles