Rio olümpiamängude suurim oht on «üksikud hundid»

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismivastane pommiõppus Rio de Janeiro olümpiamängude eel.
Terrorismivastane pommiõppus Rio de Janeiro olümpiamängude eel. Foto: AFP/SCANPIX

OLÜMPIA. Kui hiljuti lõppenud jalgpalli Euroopa meistrivõistlused möödusid terrorismi-vahejuhtumiteta, siis 5. augustil algavate olümpiamängude eel hoiatas kohalik luureteenistus eelkõige nn üksikute huntide eest. Üksikud hundid on üksiküritajatest terroristid, keda peetakse maailma suurima spordipeo rikkumisel suuremaks ohuks kui äärmusrühmituse Islamiriigi korraldatavaid võimalikke rünnakuid.

Kohaliku luureteenistuse 24-tunnise jälgimise all on hetkel sadakond inimest (peamiselt välismaist päritolu - M.G.), kelle puhul nähakse potentsiaalset julgeolekuohtu just olümpia ajal. Neid plaanitakse mängude eel ka hoiatada. Nimelt saadetakse mõni päev enne olümpiamängude algust neile kas agentide kaudu vastav teavitus või kutsutakse ülekuulamisele, kus antakse teada, et nende tegevust monitooritakse hoolsalt, lootes seeläbi pahategusid ära hoida, vahendab kohalik ajaleht O Globo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles