Klavani esimene intervjuu Liverpoolis: olen tiimimängija ning olen seda karjääri lõpuni

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: Facebook

Täna Liverpooli jalgpalliklubiga liitunud Ragnar Klavan andis Liverpooli TV-le ka oma esimese intervjuu klubi mängijana.

Miks on Inglismaa kõrgliiga olnud sinu unistus?

See on tänu Mart Poomile. Ta oli esimene eestlane, kes Inglismaa kõrgliigas mängis ning ma olen tema karjäärile väga palju kaasa elanud. See on üks põhjusi. Teine põhjus on see, et Inglismaa kõrgliiga on maailma kõige atraktiivsem ning siin on suurepärased mängijad.

Siin riigis armastavad kõik jalgpalli ning kogu elu tiirleb selle ümber. Kui Inglismaal mängida, siis tehakse sinu heaks kõik ette ja taha ära – et saaksid ainult jalgpallile keskenduda. Professionaalse mängijana on see vajalik.

Mis on Liverpooli juures see asi, mis sind põnevile ajab?

Nende ajalugu. Siin on olnud nii palju kuulsaid mängijaid ning klubi on võitnud mitmeid tiitleid. See, et mina saan sellest kõigest osa olla, on privileeg.

Sa mängisid eelmisel aastal meie vastu Euroopa liigas. Mis tunne oli Liverpooli vastu Anfieldil mängida?  

Mängu alguses oli raske mitte keskenduda staadionil toimuvale. Atmosfäär Anfieldil on võimas. Ka meil oli Augsburgist palju fänne kohal ja see tekitas väga võimsa elamuse. Anfield on küll kompaktne staadion, kuid kogu ajalugu selle ümber ajab mind põnevile. Tänapäeval on paljudel meeskondadel väga uued staadionid. Kõik näeb ilus ja puhas välja, Anfieldil on aga nii palju ajalugu. See on koht, kus olla.

Kui palju mõjutas sinu siia tulekut Jürgen Klopp?

Jah, ta teadis mind Bundesligast. Kui kuulsin võimalusest Liverpoolis Klopi käe all mängida, ei kõhelnud ma hetkekski. Talle meeldib mängida kiiret ja kõrge pressinguga jalgpalli. Mäletan, et ei saanud Dortmundi ründajate vastu kordagi puhata, nad tahtsid kogu aeg palli tagasi võita.

Mida sa arvad meeskonnasisesest konkurentsist keskkaitsja kohale?

Minu jaoks on kõige olulisem meeskonnatöö. Mida iganes on tiimi jaoks teha vaja, seda ma ka teen. Olen alati olnud tiimimängija ning olen seda karjääri lõpuni. Muidugi, kui tuled nii suurde klubisse, on siin palju väga häid mängijaid.

Mida sa arvad, kuidas Liverpoolil tuleval hooajal läheb?

Raske öelda. Tean meeskonda vaid paberi pealt. Inglismaa kõrgliigas mängib väga palju häid meeskondi – see ka muudab liiga väga põnevaks. Isegi, kui meeskonnas on väga head mängijad, peab meeskonna sees toimuma klikk, mis paneks tiimi ühiselt tööle.

Näed sa, et USA tuur on sinu jaoks hea võimalus meeskonnaga tuttavaks saada?

Jah, muidugi. Treeninglaagrites oled kogu aeg teistega 24/7 koos. Usun, et laager aitab mul meeskonda sulanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles