Giro d'Italial rangluu murdnud Zakarin sai Tour de France'il magusa etapivõidu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilnur Zakarin tänase etapi finisis.
Ilnur Zakarin tänase etapi finisis. Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

Tour de France'i 17. etapi võitis venelasest Katjuša rattur Ilnur Zakarin, kes edestas 55 sekundiga kolumbialast Jarlinson Pantanot (IAM Cycling) ja ligi pooleteise minutiga poolakat Rafal Majkat (Tinkoff).

Zakarin oli mais sõidetud Giro d'Italial Rein Taaramäe meeskonna Katjuša liider, aga murdis kaks etappi enne lõppu toimunud kukkumises rangluu. Prantsusmaa velotuuriks sai ta aga piisavalt heasse vormi ja pääses Touril osalevasse võistkonda.

Tänasel kahe üliraske tõusuga etapil oli jooksikute seas ka Astana proff Tanel Kangert ja tema meeskonnakaaslane Aleksei Lutsenko tegi 24 km enne lõppu ka esimese suurema rünnaku. Kangert sai lõpuks 21. koha, kaotades Zakarinile üheksa minuti ja 11 sekundiga.

Kokkuvõttes on kollases liidrisärgis endiselt britt Chris Froome (Sky), kes suurendas hollandlase Bauke Mollemaga vahet 40 sekundi võrra ja edestab Trek-Segafredo ratturit nüüd kahe minuti ja 27 sekundiga. Kolmas on Froome'i kaasmaale Adam Yates (Orica-BikeExchange), kes jääb liidrist maha 2.53. Kangert on kokkuvõttes 25. kohal ja kaotab Froome'ile 39 minutiga.

Tour de France lõppeb pühapäeval Pariisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles