Egle Uljas sai Saksamaal osalejaterohkel tõusujooksul 3. koha

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Uljas Saksamaal suusahüppetornist üles jooksmas.
Egle Uljas Saksamaal suusahüppetornist üles jooksmas. Foto: Erakogu

Egle Uljas saavutas 16.-17. juulil Saksamaal Titisee-Neustadtis suusahüppemäel toimunud tõusujooksul 700 osaleja seas kõrge 3. koha. Eelmisel aastal ta võitis sama võistluse. Vaatamata tänavu finaalis joostud isiklikule rekordile 5.42,8 Uljasel seekord võitu kaitsta ei õnnestunud.

Jooksu võitis türklanna Jasmin Can ajaga 4.41,0 ja teisena lõpetas tšehhitar Lenka Svabikova ajaga 5.24,3. Kokku oli võistlusel esindatud 28 riiki. Erinevalt mullusest, pidid naised esmakordselt jooksma ka kvalifikatsioonis, mis tähendas kaks korda vertikaalselt suusahüppemäkke jooksmist. «See jooks on eriline – adrenaliinist ning ülimast raskusest siin puudust ei ole. Tänavu oli tunne palju võimsam. Olen väga rahul, et areng on toimunud,» ütles Uljas, vahendab Jooksuportaal.ee.

Talle tundus üsna uskumatu, et suutis koguni kahel korral tugevat jooksu näidata. «Eelmisel aastal pärast 200 meetri kvalifikatsioonijooksu ei olnud Harrachovi (linn Tšehhis Poola piiri lähedal, kus asub tuntud talispordikeskus – toim) jooksu finaalis piisavalt energiat, et head tulemust teha,» märkis Uljas. Nii meeste kui naiste arvestuses läksid esikohad Türki. Järgmised tõusujooksude võistlused toimuvad 13. augustil Harrachovis, 27. augustil Bischofschofenis ja 17. septembril Sloveenias Planical.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles