Venemaa ei plaani OM-i boikoteerida

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko (vasakul).
Venemaa spordiminister Vitali Mutko (vasakul). Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin pole veel otsustanud, kas vallandada praegune spordiminister Vitali Mutko või mitte, teatas Kremli kõneisik Dmitri Peskov eile.

«Hetkel pole spordiministri seisukohalt president otsuseid langetanud,» sõnas Peskov. Praegu ootavad venelased oma spordipealt informatsiooni, mis tuleb omakorda Maailma Antidopinguagentuurilt (WADA) ja puudutab Venemaa sportlaste osalemist Rio olümpiamängudel.

Kõneisiku kinnitusel ei kavatse Venemaa boikiteerida 2016. aasta suveolümpiamänge. «Ei, see teema pole päevakorras,» ütles Peskov. Loomulikult loodab ta, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) tühistab venelastele seatud keelu. Kui Peskovilt küsiti, kas Putinil on olümpiasportlastega kohtumine kokku lepitud, vastas mees, et tema ei tea sellest midagi.

Teisipäeval toimunud telefonikonverents, kus osalesid ROKi täitevkomitee liikmed, kes arutasid esmaspäeval WADA poolt avaldatud aruannet Venemaa sportlaste kohta, lükkasid lõpliku otsuse tegemise edasi. Esialgsetel andmetel võib suuremaid teateid sel teemal oodata tuleval nädalavahetusel.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles