Guardiola debüüt City eesotsas lõppes napi kaotusega

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlo Ancelotti (vasakul) ja Pep Guardiola pärast omavahelist vastasseisu.
Carlo Ancelotti (vasakul) ja Pep Guardiola pärast omavahelist vastasseisu. Foto: SCANPIX

Jalgpalliklubi FC Barcelonaga mitmeid tiitleid võitnud, kuid Müncheni Bayerniga vaid Saksamaal domineerinud hispaanlane Pep Guardiola sai esimeses ametlikus kohtumises Manchester City lootsina tunda kaotusekibedust. Hooajaeelses sõprusmängus sai Inglismaa jalgpalliklubi 1:0 lüüa viimasel neljal aastal Saksamaa meistriks kroonitud Müncheni Bayernilt. 

Seevastu Bayernit juhtis samuti uus loots, aastatel 2013-2015 Real Madridi Meistrite liiga võiduni tüürinud itaallane Carlo Ancelotti.

Mõlemal meeskonnal puudusid mitmed põhimehed, sest nii Prantsusmaal toimunud jalgpalli Euroopa meistrivõistlustest kui ka Ameerikas aset leidnud Copa Americast pole küllalt aega veel möödas. Seetõttu kuulus Guardiola rivistusse koguni 12 Manchester City akadeemiasse kuuluvat mängijat.

Kui klubi vastne täiendus Oleksandr Zintšenko tegi kaasa esimese poolaja, siis teised suurostud ehk äsja Dortmundi Borussiast ja Celta de Vigost saabunud Ilkay Gündogan ning Nolito koosseisu ei kuulunud.

Kohtumise ainus värav sündis 20-aastase Erdal Öztürki löögist, kes suunas palli City varuväravavahist Angus Gunnist mööda. Inglismaa klubi kapten Vincent Kompany, kes jättis vigastuse tõttu EM-i vahele, jäi mängu lõpuni vahetusmeestepingile.

Järgmisena suundub City Guardiola eestvedamisel treeninglaagrisse Hiina, kus mängitakse esmaspäeval liigakaaslase Manchester Unitediga. Teiste seas liituvad meeskonnaga ka Sergio Agüero, David Silva, Nolito, Raheem Sterling ja Joe Hart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles