Klavani üleminek – Põhja-Euroopa mõistes ülikõva

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan eile siirdumas FC Liverpooliga USA turneele.
Ragnar Klavan eile siirdumas FC Liverpooliga USA turneele. Foto: FC Liverpool/Facebook

Esimese eestlasest väljakumängijana absoluutsesse tippklubisse jõudnud Ragnar Klavani üleminek Liverpooli ei ole kõlav saavutus ainult Eesti spordis, vaid selliseid klubivahetusi juhtub väga harva ka näiteks Skandinaavias, ülejäänud Baltikumis ja isegi Venemaal.

Liverpooli tulemused ei ole viimastel aastatel olnud küll päris tipptase, kuid meeskonna ajalugu, nende ümber olev aura ning kasvõi nende rahalised võimalused tõstavad nad ikkagi maailma suurimate tiimide sekka. Ning mainelt ja staatuselt on ta suurklubi, kes suudab enda hulka meelitada ka tõelisi staare.

Praegust koosseisu vaadates ei saa nad kindlasti mängijate nimede poolest vastu näiteks Inglismaa teistele suurtele: Manchester Unitedile, Manchester Cityle, Londoni Chelseale ja Londoni Arsenalile. Hiljuti avaldatud maineka majandusajakirja Forbesi koostatud edetabelis paigutati Liverpool väärtuse poolest aga maailma kaheksandaks jalgpalliklubiks.

Kui võtta aluseks just klubi maine, staatus ja ka Forbesi koostatud nimekiri, siis Klavanist kõvema staatusega tiimis mängib Baltikumi, Skandinaavia ja Venemaa jalgpalluritest vaid Rootsi läbi aegade parim mängumees Zlatan Ibrahimovic, kes on nüüdseks selga tõmmanud Manchester Unitedi särgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles