Venelaste mure: terve põlvkond sportlasi võib lihtsalt kaduma minna (8)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gleb Sidortšenko.
Gleb Sidortšenko. Foto: SCANPIX

Eile teatas Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS), et Venemaa kergejõustiklastel ei ole Rio olümpiamängudele asja. Venelased on nüüd mures, et langetatud otsus võib tähendada nende kergejõustiku jaoks valusaid tagajärgi.

Venemaa Kergejõustikuliidu töö peatati Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) poolt pärast seda, kui koostatud raport leidis tõendeid laialt levinud dopingutarvitamisest Venemaal. Venemaa Olümpiakomitee ja 68 kergejõustiklast kaebasid otsuse edasi, kuid CAS teatas eile, et nemad venelastele olümpial võistlemiseks luba ei anna.

Kui osadelt venelastelt on juba tagasi nõutud rahvusvahelistel võistlustel võidetud auhinnaraha, siis nüüd kardavad atleedid, et ära kaovad ka Venemaa riigi poolt seni saadud rahalised vahendid.

«Siinkohal on väga valusad ka majanduslikud küsimused ja see on spordi arengule väga halb. Terve põlvkond sportlasi võib niimoodi Venemaa spordi jaoks kaduma minna,» rääkis The Guardianile kettaheitja Gleb Sidortšenko, et sportlaste jaoks võib ära kaduda ka senine riiklik rahaline tugi.

Pühapäeval peaks langema otsus kogu Venemaa koondise osalemise kohta Rio olümpiamängudel. «Loomulikult olen ma mures, kuna tegemist on minu riigiga. Olen enda riigi patrioot,» lisas kettaheitja. «Olümpiamängud ei ole Venemaata enam samad.»

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles