Postimehe otsepilt: Flora võitis kindlalt üheksakesi jäänud Tartu Tammekat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 20. vooru avasid Tartus Tamme staadionil peetava kohtumisega kohalik Tammeka ja tiitlikaitsja FC Flora. Tulisest kohtumisest väljus võitjana pealinna meeskond, vormistades kindla 4:0 võidu. Seejuures said kaks väravat kirja nii Rauno Alliku (22. ja 62. minutil) kui ka Rauno Sappinen (8. ja 55.). Tammeka jaoks lõppes aga mäng väga dramaatiliselt, sest kõigepealt saadeti 70. minutil duši alla nende kapten Kaarel Kiidron ning üheksa minutit hiljem ka Martin Jõgi.

Nii jätkab Flora 34 punktiga üldkokkuvõttes neljandal kohal ja Tammeka on 26 punktiga viies.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – FC Flora

Reedel 22. juulil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Tammeka on sel hooajal juba kaks Flora tuju rikkunud, sest nende mõlemad külaskäigud Tallinnasse on lõppenud väravateta viigi ehk Flora poolt vaadates punktide kaotamisega. Ka reedesele mängule tuleb Tammeka parema emotsiooniga, sest viimati alistati Kristjan Tiiriku ja Rasmus Tautsi väravatest koduseinte toel 2:0 Pärnu Linnameeskond ning tabelis tõusti 26 punktiga viiendale kohale.

Ühtlasi tähendab see, et napilt enam kui poole hooajaga on Tammeka juba kogunud rohkem punkte kui mullu terve aastaga. Flora hooaeg on aga olnud keeruline – pärast valusat Meistrite liigast väljakukkumist ja treenerivahetust saadi ka 3:4 kaotus liiga liidrilt, Tallinna FC Infonetilt. Võistkonna uue peatreeneri Argo Arbeiteri käe all on aga peetud ainult üks mäng ja see lõppes võiduga – pühapäevaselt karikamängult Esiliiga B meeskonna JK Welco vastu tuldi pealinna tagasi 8:0 võiduga.

Flora valupunktiks on tänavu olnud väravate löömine tugevate võistkondade vastu ning lisaks kõigele tõi kolmapäev uudise, et klubi teed on läinud lahku ründaja Albert Prosaga, kes oli kümne tabamusega (koos Vjatšeslav Zahovaikoga Paide Linnameeskonnast) liiga parim väravakütt. Tammekast lahkus Geir-Kristjan Suurpere, kuid meeskonnaga liitus Viljandi Tulevikust laenule toodud Sander Kapper. Samuti ühinesid Tammekaga Tartusse õppima asunud vasakkaitsja Silver Grauberg, poolkaitsja Andrei Sadovoi ja ründaja Randin Rande. Kõik kolm on seejuures Flora kasvandikud.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Flora suur resultatiivsus viimastes mängudes annab meile selge signaali, et me peame kaitsefaasis olema maksimaalselt keskendunud. Samas pakub vastaste uue treeneri ründavam mängustiil meile kindlasti omad head võimalused. Olenemata tuleva mängu lõppseisust oleme meeskonna üle uhked, sest kõik mängijad on treeningutesse panustanud oma maksimumi, mis hetkel peegeldub selles, et Flora vastu läheme tabelinaabritena.»

Tammeka poolkaitsja Rasmus Tauts: «Eelmine nädal oli meil mäng Pärnuga, nüüd aga seisavad meile vastu veel tugevamad mängumehed. Peame unustama eelmise võidu ja mängima 100% keskendumisega. üheskoos tiimina suudame kõike!»

Flora abitreener Jürgen Henn: «Tartu on sellel aastal osutunud meie jaoks tõeliseks proovikiviks. Nädala jooksul oleme saanud oma asjade kallal tööd teha ja järjest enam oma mänguplaani lihvida. Me oleme tugevam meeskond ja meie ülesanne on see väljakul realiseerida.»

Flora poolkaitsja, karikamängus Welco vastu esindusmeeskonna eest debüüdi teinud Henri Järvelaid: «Meeskond on mänguks hästi valmistunud. Tulles Tartust tagasi kolme punktiga pole meie jaoks veel liigas midagi kadunud ning juhtuda võib nii mõndagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles