Juunioride MMil medaliga üllatanud Erm: mind võib nimetada hiliseks arenejaks (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Erm
Johannes Erm Foto: Eesti Kergejõustikuliit / Facebook

Bydgoszczis toimuval kergejõustiku juunioride MMil kümnevõistluses pronksmedaliga üllatanud 18-aastane Johannes Erm ütles Postimehele, et tema näol on tegemist hilisema arenejaga ja seetõttu pole ime, et spordiüldsus polnud temast varem suurt midagi kuulnud.

«Sportlastee pole läinud plaanikohaselt, sest eelmine suvehooaeg jäi vigastuse tõttu vahele, aga võib küll öelda, et ma olen hilisem areneja. Sest algsele pikale kasvule on nüüdseks jõud taha tulnud,» selgitas 7879 punktiga Eesti juunioride rekordi püstitanud Erm.

Eesti koondise esinumbrina läks MMile hoopis Hans-Christian Hausenberg, aga tema piirdus 7370 punkti ja 11. kohaga. Võrdluseks, kolm aastat tagasi edestas Hausenberg B-klassi Eesti meistrivõistlustel Ermi enam kui 1500 punktiga.

Enne Bydgoszczi võistluse algust ei osanud Erm nii võimast sooritust oodata. «Olen oma esitlusega väga rahul, sest peaaegu igal ala üksteise järel isikliku margi ületamine tõstis ja hoidis emotsiooni kõrgel. Mis kümnevõistluse plaani puudutab, siis ei olnud ma kindlat punktisummat endale eesmärgiks seadnud. Teadsin, et vorm on hea ja kujutasin, et olen võimeline 7700 punkti suunas liikuma. Eelkõige oli eesmärgiks anda endast parim ja teha üks kindel stressi- ja nullivaba kümnevõistlus.»

Eriti häid esitusi näitas Erm jooksualadel, näiteks 400 meetris sai ta ajaks väga korraliku 48,12. «Trumpaladeks peaksin kaugushüpet (MMil 7.42) ja 400m jooksu. Arenguruumi on igal alal nii tehnika kui ka jõu poolest, kuid tunnen, et suurim varu on kõrgushüppes, sest jalg viskab hästi, kuid tõuke- ja latiületustehnika vajab lihvimist ja harjutamist, et stabiilsust saavutada,» kinnitas Erm.

Eesti mitmevõistlejad Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri on USAs Georgia ülikoolis korraliku arenguhüppe teinud ja ookeani taha siirdumine pole võimatu ka Ermi puhul. «Kõigepealt soovin lõpetada Tallinna Reaalkooli ja siis läbida kohustuslik ajateenistus. Seejärel on plaan ühendada sport ja ülikooliõpingud. Olen mõelnud mõnede USA ülikoolide peale, kuid pole oma otsustes veel kindel,» lausus Holger Peeli näpunäidete järgi harjutav Erm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles