ROK: Pekingi ja Londoni OMi järeltestides põrus dopinguga veel 45 sportlast (3)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WADA.
WADA. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee teatas täna, et 2008. aasta Pekingi ja 2012. aasta Londoni OMi dopinguproovide järeltestimises on vahele jäänud veel 45 sportlast. 30 sportlast jäi vahele Pekingi olümpial ja 15 Londoni olümpial.

Tegemist oli Pekingi ja Londoni mängude järeltestimise nö teise lainega. Kavas on veel proove testida kolmandat ja neljandat korda. Kolmanda testimise tulemused peaksid avalikkuse ette jõudma Rio olümpiamängude ajal ja neljanda pärast Riot, teatab olympic.org.

Pekingi dopinguproovide uuesti analüüsimisel keskenduti peamiselt medalistidele ning 30st vahele jäänud sportlastest 23 on medalivõitjad. Vahele jäänud sportlaseid on kokku kaheksast erinevast riigist ja neljalt erinevalt spordialalt.

2012. aasta Londoni mängudel vahele jäänud sportlased osalesid kahel erineval spordialal ning patustajaid oli üheksast erinevast riigist.

Patustajate nimesid ei ole ROK veel avaldanud. Esmalt pidi ROK teavitama patustajaid ning nende riikide alaliite.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles