Hirmunud staarid lahkuvad Türgist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Besiktase tiitlivõidu järel kanti Mario Gomezit kätel
Besiktase tiitlivõidu järel kanti Mario Gomezit kätel Foto: Scanpix/AFP

Poliitiline olukord Türgis võib sassi lüüa ka sealse spordielu. 15. juuli ebaõnnestunud riigipöördekatse käigus hukkus vähemalt 312 inimest ja enam kui 1500 sai vigastada. Sportlased, nagu ka paljud teised, kardavad enda ja oma perekonna pärast ning soovivad riigist lahkuda.

Saksamaa jalgpallikoondise 31-aastane ründaja Mario Gomez teatas pärast üht hooaega Istanbuli Besiktases, et ütles oma lepingu poliitika tõttu üles. «See oli raske otsus, mille üle pidin pikalt järele mõtlema. Tahan kõigile Besiktase fännidele isiklikult öelda, et ma ei mängi enam selle suurepärase klubi imelistele fännidele meie unikaalsel staadionil. Minu otsus on tingitud vaid poliitilisest situatsioonist,» kirjutas ta sotsiaalmeediasse.

Gomez oli Türgi liiga hooaja suurim väravakütt ja just suuresti tänu temale võitis Besiktas ka meistritiitli. Aastaid mõõnas olnud Saksamaa koondislane tõusis Türgis taas oma parimate päevade tasemele ja lõi hooaja jooksul koguni 26 väravat, edestades väravaküttide edetabelis selliseid staare nagu Samuel Eto’o, Robin van Persie ja Lukas Podolski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles