Putin: dopingul pole spordis kohta

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin sõnas pärast eilset Rahvusvahelise spordiarbitraaži kohtu (CAS) otsust, mille kohaselt jäävad vene kergejõustiklased olümpialt eemale, et dopingul pole kohta spordis.

Venemaa kergejõustiklased jäeti Rio olümpiamängudelt eemale seetõttu, et CASil on kindlad tõendid sellest, kuidas Venemaal korraldati riigisisest dopingusüsteemi. «Sport peab olema puhas ja sportlaste tervis usaldusväärselt kaitstud,» sõnas Putin.

Presidendi soovi järgi võiks uut antidopinguprogrammi juhtida 81-aastane Vitali Smirnov. Putin kirjeldas teda kui auväärset Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) liiget ja absoluutselt vaieldamatu mainega legendi. Venemaa riigipea ütles, et ta soovib komisjoni poolt kiiret ja tõhusat kontrolli riikliku dopinguvastase võitluse kohta. «Kõik on meie olukorraga hästi kursis, mis on seotud dopingu kasutamise ja Rio olümpial osalemise kohta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles