Laskesuusataja aitab norralastel Oslo MMil kuldmedalit võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen
Emil Hegle Svendsen Foto: SCANPIX

Mullune laskesuusatamise MK-sarja üldvõitja Emil Hegle Svendsen andis nõusoleku osaleda Oslo küljel all Holmenkollenis veebruari lõpus algavatel murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel, tehes kaasa teatesõidus, et aidata Norral kodupubliku silme all kuldmedal võita.

Meeste 4 x 10 km teatesõit on murdmaasuusatamise MMil kavas 4. märtsil ja Norra on kahtlemata suursoosik, vahendab NRK.

Klassikapoolel kuuluvad ilmselt Norra teatenelikusse Eldar Rønning ja Martin Johnsrud Sundby, Svendsen sõidab kolmandat vahetust ning ankrumees on Petter Northug.

Svendseni seesugune otsus tähendab aga, et ta jääb Hantõ-Mansiiskis peetava laskesuusatamise MMi esimestelt võistlustelt eemale – 3. märtsil on kavas segateatesõit, milles Svendsen on korra võitnud pronksi ning mullu hõbeda, 5. märtsil võistlevad mehed sprindis ning vastavalt sprindi tulemustele päev hiljem jälitussõidus.

Svendsen kinnitas NRK-le, et keskendub praegu täielikult murdmaasuusatamise MMile ja jätab seetõttu vahele ka laskesuusatamise järgmised MK-etapid, mis sõidetakse USAs, et kodus treenida ja Oslo MMi ajaks tippvormis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles