45 uut patust, aga millal tulevad nimed?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach (paremal) kinnitab, et dopinguvastane võitlus käib täie hooga, Venemaa president Vladimir Putin tahab kodumaal läbi viia dopingureformi.
ROKi president Thomas Bach (paremal) kinnitab, et dopinguvastane võitlus käib täie hooga, Venemaa president Vladimir Putin tahab kodumaal läbi viia dopingureformi. Foto: TASS/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) teatas eile, et 2008. aasta Pekingi ja 2012. aasta Londoni OMi dopinguproovide järeltestimises on vahele jäänud veel 45 sportlast. Varasema praktika põhjal läheb patustajate nimede teadasaamiseks veel kõvasti aega.

Tegemist oli Pekingi ja Londoni mängude järeltestimise n-ö teise lainega, esimeste 54 sportlase vahelejäämisest teatati mai lõpus. ROKil pole õigust dopingut tarvitanud sportlaste nimesid avaldada ja esmalt teavitatakse patustajaid ja nende riikide alaliite. Juuni alguses ütlesid esimesed nimed välja venelased, kes lootsid kiire tegutsemisega spordimaailmale näidata, et nad võtavad dopinguvastast võitlust tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles