Kukkumisterohke Touri 19. etapi võitis Bardet

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Bardet tähistamas 19. etapi võitu.
Romain Bardet tähistamas 19. etapi võitu. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa velotuuri Tour de France 19. etapi (146 km) finišisse jõudis kõige kiiremini prantslane Romain Bardet (Ag2r), kes sõitis lõputõusul eest ära ning edestas hispaanlasi Joaquim Rodriguezt (Katjuša) ja Alejandro Valverdet (Movistar) 23 sekundiga. Võitja lõpuajaks märgiti 4:14.08.

Tuuri üldliider Chris Froome (Sky) kukkus etapi lõpuosas laskumisel näoli ning sama saatus tabas ka Vincenzo Nibalit (Astana), kuid mehed sõitsid etapi ikka lõpuni. Enne tänast etappi teist kohta hoidnud hollandlasel Bauke Mollemal (Trek-Segafredo) aga nii hästi ei läinud, sest rattur sõitis vahetult enne lõputõusu rajalt välja ja langes üldkokkuvõttes kümnendaks.

Tanel Kangert kaotas tänasel etapil võitjale 9.07 ja lõpetas 36. kohal. Üldkokkuvõttes püsib kindlal liidripositsioonil britt Chris Froome, teisele kohale tõusis tänase sõiduga prantslane Romain Bardet (+4.11), kolmanda positsiooni hõivab kolumbialane Nairo Quintana (Movistar), kes kaotab omakorda Bardet'le 16 sekundiga. Kangert jätkab 25. kohal (+50.39).

Homme on tuuril kavas eelviimane, 146,5 kilomeetri pikkune etapp. Velotuur lõpeb pühapäeval.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles