Eesti võrkpallikoondis asub maailmas esikolmandikus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Värskes võrkpalli maailma edetabelis paikneb Eesti meeskond 136 punktisaaja seas 39. kohal. Rahvusvahelise Võrkpalliföderatsiooni (FIVB) liikmeid on 18. juuli seisuga üle kahesaja.

Maailma edetabeli esikümme: esimesel kohal on stabiilselt tipus püsiv Brasiilia, teisel maailmameister Poola, kolmandal olümpiavõitja Venemaa, neljandal Itaalia, viiendal USA, kuuendal Argentiina, seitsmendal Saksamaa, kaheksandal Bulgaaria, üheksandal Serbia ja kümnenda positsiooni hõivab Iraan.

Äsja Maailmaliiga finaalturniiri võitnud Serbia ootab aga Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) lõplikku seisukohta Venemaa sportlaste laskmisest või mittelubamisest Rio olümpiamängudele. Vabaneda võivale kohale 12 võrkpallimeeskonna hulgas oleks Serbia üks tõsisemaid kandidaate.

Eesti paikneb 39. kohal, Läti on 95., Leedu 137., kuid põhjanaabrid soomlased lausa 15.

Euroopa edetabelis on vanad, mullusügisese seisuga andmed, seega ei ole mõtet otsida tänavuse Euroopa liiga finaalturniiri võitmise eest saadavaid punkte – tuleb veel paar-kolm kuud oodata. Hetkeseisuga on Eesti 16., edestades Hispaaniat, Kreekat, Horvaatiat, Valgevenet, Lätit, Rootsit jpt. Esikuuik nägi sügisel välja nii: 1. Venemaa, 2. Itaalia, 3. Bulgaaria, 4. Poola, 5. Saksamaa, 6. Serbia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles