Pühapäeval toimuval Lauri Ausi mälestusvõistlusel on stardis rattatipud

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima GP.
Maxima GP. Foto: Erakogu

Pühapäeval toimuval Maxima Grand Prix jalgrattavõistlusel on 126 kilomeetrise distantsi starti oodata nii valitsevat maastikurattamaratoni Euoopa meistrit Peeter Pruusi, Eesti temposõidu meistrit Gert Jõeäärt kui ka mitmeid Soome ja Baltikumi tippmeeskondi. Kokku on oodata ligi 600 rattasõpra.

Võistlusel on lisaks kohalikele jalgratturitele osalemas mitmed Soome meeskonnad, kellest tuntumad TWD-Länken GIF-Chebici ja Finnfalz-Rush Racing. Favoriidiks võib tänavu pidada Jõeäärt, kes on pärast haigestumist Eesti meistrivõistlustel tõusmas heasse vormi. Talle pakuvad tõsist konkurentsi valitsev Soome meister grupisõidus Jesse Kaislavuo ja hõbe Petter Mattsson, vahendab Rattauudised.ee.

«Maxima GP-d võib pidada Eesti olulisimaks rattaspordisündmuseks pärast meistrivõistlusi. Seetõttu on ka tänavu stardinimekiri tõeliselt tugev ja täieneb ilmselt veelgi,» avaldas Maxima GP peakorraldaja Tõnu Tamm lootust.

Lisaks kogenud profiratturitele oodatakse rattasõbrapäeval lühendatud distantsidel starti ka kõiki täiskasvanud harrastajaid ja lapsi. «Võistluse üks kandvaid ideid on meelitada sadulasse igas vanuses spordisõpru. Rattasõit on tore ala, millega tegeleda kas individuaalselt, sõprade seltsis või perega,» lisas Tamm.

Maxima GP rattasõbrapäev toimub 24. juulil Pirital. Põhivõistluse distants on pikkusega 126 kilomeetrit, sõit algab kell 11. Harrastajatele mõeldud lühendatud 54-kilomeetrine sõit stardib kell 15. Kell 14 algavad peresõidud on pikkusega 6 km ning kuni kuueaastastele lastele suunatud tillusõidud peetakse 200-meetrisel lõigul.

Maxima Grand Prix rattasõbrapäeva korraldatakse liiklusõnnetuses hukkunud tipprattur Lauri Ausi mälestuseks. Kaheksakordne Eesti meister Lauri Aus alustas profikarjääri 1995. aastal ja saavutas karjääri jooksul 11 etapivõitu. 1992. aasta Barcelona olümpiamängudel sai Aus grupisõidus viienda ja 1997. aasta maailmameistrivõistlustel seitsmenda koha. Ühelgi teisel Eesti maanteeratturil pole grupisõidus ega eraldistardis tiitlivõistlustelt paremaid tulemusi ette näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles