Sunderlandi etteotsa palgati ManU-s palju kriitikat saanud Moyes

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Moyes.
David Moyes. Foto: SCANPIX

Kui eile teatati Inglismaa meedias, et nende jalgpallikoondise uueks peatreeneriks saab Sam Allardyce, kes lahkus seetõttu Sunderlandist, siis täna leiti talle juba asendaja. Allardyce'i koha võtab üle hooajal 2013-2014 kümme kuud Manchester Unitedit juhendanud David Moyes.

Viimased hooajad pole Moyesi käe all mängivatel meeskondadel just suurepäraselt kulgenud, ehkki 53-aastase šotlase juhendatav Real Sociedad lõpetas viimati Hispaana kõrgliiga üheksanda kohaga. Siinkohal tasub aga märkida, et hundipassi sai Moyes ka Sociedadist enne hooaja lõppu, mil tema koha haaras endale hispaanlane Eusebio Sacristán.

Alates novembrist 2015 töötuna ''ootel'' seisnud Moyes oli talle tehtud pakkumisest loomulikult meelitatud. «Saan juhendada suurt Inglismaa klubi, keda toetatakse ning ootan huviga taas Premier League’is töötamist,» sõnas ta. Sunderlandi klubi omaniku Ellis Shorti sõnade kohaselt oli Moyes Mustade Kasside lootsi kohale nende esimene valik.

Peaaegu kümme aastat Evertoni klubi peatreenerina töötanud Moyesiga sõlmis Sunderland koguni nelja aasta pikkuse lepingu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles