NSVLi viimane riigipea: olen CASi otsusest rabatud

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov.
Mihhail Gorbatšov. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane riigipea Mihhail Gorbatšov sõnas, et teda pani kurvastama Rahvusvahelise spordiarbitraaži kohtu (CAS) otsus mitte lubada vene kergejõustiklastel Rio olümpial osaleda.  

Oma avalikus kirjas Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) sõnas Gorbatšov, et ta toetab võitlust keelatud ainete vastu spordis ning see tuleb välja juurida. «Need sportlased, kelle puhul on kindlaks tehtud dopingu kasutamine, tuleb kõrvaldada võistlustelt,» lisas ta.

Samas avaldas mees ka puhast pettumust oma riigi sportlaste kohta. «Ma olen sügavalt kohkunud asjaolust, et Vene kodanike hulgast leiti nii ametnikke kui ka sportlasi, kes on kasutanud dopingut ning võltsinud seda. Lisaks olen ma sügavalt murtud, sest kõik Venemaa sportlased võidakse jätta olümpiamängudelt eemale,» rääkis Gorbatšov.

«Süütuid ja süüdlasi lüüakse ühe vitsaga... Minu jaoks on ühise karistuse põhimõte vastuvõtmatu. Olen veendunud, et see on vastuolus olümpialiikumisega, mis põhineb ülemaailmsetel väärtustel, humanismil ja õiguspõhimõtetel,» avaldas kunagine Venemaa riigipea arvamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles