Venelased lisasid kergejõustiklased CASi otsusest hoolimata olümpiakoondise nimekirja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa olümpiadelegatsioon Šotsi mängudel.
Venemaa olümpiadelegatsioon Šotsi mängudel. Foto: Anton Denisov/RIA Novosti

Kuigi Venemaa osalemine olümpial on suure kahtluse all, otsustas kohalik olümpiakomitee saata Rio mängude korraldajatele oma olümpiakoondise nimekirja, kust ei puudunud ka 68 kergejõustiklase nimed.

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) ei võtnud küll Venemaa kergejõustiklastele määratud võistluskeeldu ära, kuid see ei takistanud Venemaa Olümpiakomiteel nende sportlaste nimesid olümpiakoondisse lisada. Kokku läkitati Riosse nimekiri 387 sportlase nimega.

«Saatsime nimekirja olümpiamängude korralduskomiteele. Samas ei tähenda see veel mitte midagi ning ootame Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) otsust, mis tehakse homme,» rääkis Venemaa olümpiadelegatsiooni juht Igor Kazikov TASSile.

Nimelt peaks homme saabuma otsus, mis võib jätta kogu Venemaa olümpiakoondise Rio mängudelt eemale. Põhjuseks on nädala alguses avaldatud Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri sõltumatu raport, mis kinnitas meedias levinud väiteid, mille kohaselt on Venemaa dopingusüsteem riiklikult rahastatud ning kontrollitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles