Suur videokokkuvõte: meistrisärkide mõõduvõtus jäi peale Martin Loo

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna maastikurattureid võõrustanud Põleva Kivi rattamaraton Alutagusel pakkus võistlejaile rohkelt väljakutseid. 

Hawaii Express Estonian Cup maastikurattasarja viiendale etapile tulid kaardipakki segama ka värske Eesti meister maastikurattakrossis Martin Loo ning suvepuhkusel kodumaad väisav Maaris Meier. Tehnilise ja kivise maastikuga suutis kõige kiiremini toime tulla valitsev Eesti olümpiakrossimeister Martin Loo. Niinsaare puhkekeskusest stardi saanud maratonitrass viis ratturid kõigepealt Pannjärve suusaradadele.

Üheksandal kilomeetril olnud Premium7 vahefiniši võidu võttis Erki Pütsep, Caspar Austa ja Peeter Pruusi ees. Poolel maal võeti mõõtu Hansgrohe kiirenduskilomeetri arvestuses - meestest näitas teravaimat minekut Anti Arumägi ja naistest Liisa Ehrberg. Kuremaa kloostri lähistel olnud EuroPargi mäefinišisse tuldi järjestuses Peeter Pruus, Martin Loo ning Peeter Tarvis.

Võistluse viimane kolmandik kujuneski kolme kehtiva meistrisärgi (Martin Loo maastikukrossi Eesti meister, Peeter Tarvis maastikurattamaratoni Eesti meister ning Peeter Pruus Euroopa meister maastikurattamaratonis) omavaheliseks mõõduvõtuks.

Raja lõpuosas olnud tehnilistematel lõikudel panigi Martin Loo oma oskused maksma, teisena ületas finishijoone Peeter Tarvis ja kolmandana Peeter Pruus. Esikuuikusse suutsid ennast sõita veel Sten-Erik Ottender, Ivo Suur ja Erki Pütsep. Üldarvestuse seis ei muutunud - liidrisärgis jätkab Erki Pütsep.

Naistest võidutses täna Liisa Ehrberg Janelle Uibokannu ning Greete Steinburgi ees. Opeli liidrisärgis ja üldarvestuse esimesena jätkab Kelly Kalm. Võistkondliku võidu võttis Veloplus Torq Pro team, naiskondadest oli tana parim Sparta Proshop. Hansgrohe kiirenduskilomeetri üldarvetuse liidrisärgid kuuluvad tänase sõidu järel Erki Pütsepale ning Kelly Kalmule.

EuroPargi mäekuninga arvestuses ning Premium7 aktiivseima ratturi särgid on hetkel ühe ja sama ratturi käes, kelleks on valitsev Euroopa meister Peeter Pruus. FruitXpress poolmaratonis võidutses Kren Kask Rait Ärma ees, liidrisärgis jätkab täna kolmas olnud Joosep Mesi. Nööbiku lastesõitudes võidutses Joosep Veelma, liidrisärgis jätkab endiselt Martin Krusemann.

Tüdrukute kiireim oli Annabritt Prants, liidrisärgis jätkab täna teisena üle joone tulnud Karolin Surva. Kokku väisas Hawaii Express Estonian Cup kaugeimat etappi üle 700 ratturi.

Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sari suundub edasi Albu valda Järvamaale, kus 13.augustil sõidetakse Valgehobusemäe rattamaraton. Nädal varem toimub samas ka tausta Shimano matkapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles