Froome kindlustas sisuliselt oma kolmanda Touri üldvõidu, etapi parim oli Izaguirre (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome Prantsusmaa velotuuri 20. etapi finišis.
Chris Froome Prantsusmaa velotuuri 20. etapi finišis. Foto: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Tour de France’i 146.5 km pikkuse 20. etapi võitis Jon Izaguirre (Movistar). Touri üldvõidu kindlustas aga enne homset etappi Sky meeskonna esinumber Chris Froome.

Rasketes oludes suutis lõpulaskumisel kõige kiirem olla Izaguirre, kes edestas 19 sekundiga Jarlinson Pantano'd (IAM) ning 42 sekundiga Vincenzo Nibalit (Astana). Täna sisuliselt Touri võidu kindlustanud Froome ületas finišijoone 20. kohal (+4.18). Tanel Kangert (Astana) oli 54., kaotades võitjale 17 minutit ja 38 sekundit. 

Froome’i jaoks on tänavune Touri üldarvestuse võit juba karjääri kolmas. Varasemalt on britt Prantsusmaa velotuuril võidutsenud mullu ning 2013. aastal. Touri teisel kohal on Romain Bardet (AG2R), kes kaotab Froome’ile kokkuvõttes 4.05, kolmas on Nairo Quintana (Movistar), kes kaotab Froome’ile 4.21. Kangert on 26. kohal, jäädes liidrist maha 1:03.59-ga.

Homme sõidetakse Touri viimane, 113 km etapp, mis toob võistlejad Prantsusmaa pealinna Pariisi. Kuna tegemist on sileda etapiga, siis peetakse traditsiooniliselt Touri eelviimast etappi nö viimaseks võimaluseks kokkuvõttes oma kohta parandada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles