Video: India odaviskaja võitis U20 MMi kulla tulemusega, mis toonuks meeste EMil hõbeda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeraj Chopra
Neeraj Chopra Foto: twitter

Poolas Bydgoszczis peetavatel kergejõustiku U20 maailmameistrivõistlustel näitas tõelist tipptulemust India odamees Neeraj Chopra, kes saatis 800 grammise oda 86.48 meetri kaugusele.

Tegemist on U20 vanuseklassi maailmarekordiga. Näiteks kuu alguses Amsterdamis peetud Euroopa meistrivõistlustel võitis meeste arvestuses kuldmedali lätlane Zigismunds Sirmais, kes saatis oda 86.66 meetri kaugusele. Kuigi India noormees EMil võistelda poleks saanud, näitab võrdlus tulemuse klassi. Isiklikku rekordit parandas ta nelja meetri ja 25 sentimeetriga.

1997. aasta detsembris sündinud ehk 18-aastane Chopra tõusis oma tulemusega maailma edetabelis 8. kohale. Edetabelit juhib EMil põrunud sakslane Thomas Röhler, kes on tänavu oda visanud 91.28.

U20 MMil sai teise koha Lõuna-Aafrika Vabariigi sportlane Johan Grobler (80.59) ning kolmandaks tuli Grenada odaviskaja Anderson Peters (79.65).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles