Postimehe otsepilt: Levadia hävitas Paide koguni 7:1

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 20. vooru kohtumises võõrustas Tallinna Levadia  Kadrioru staadionil Paide Linnameeskonda, keda võideti lõpuks suureskooriliselt lausa seisuga 7:1. Kui avavärava lõi Paide mängija Sander Sinilaid juba kohtumise 15. minutil, siis õige pea algas äsja Euroopa liigas konkurentsist langenud levadialaste etendus. Mängu lõpuks sai kübaratriki kirja Anton Miranchuk, kes skooris 23., 37. ja 59. minutil. Kaks väravat lisas klubi värskeim täiendus Kevin Kauber (63. ja 73.). Lisaks said jala valgeks Levadia leegionärid Gando (26. minutil) ning vahetusest sekkunud Tabi (81. minutil). 

Nii juhib üldkokkuvõttes Premium liigat jätkuvalt Tallinna Infonet 45 punktiga, Levadia on 43 punktiga kolmas, neist jääb aga omakorda kahe punktiga maha Nõmme Kalju. Paide asub 25 punktiga 7. positsioonil.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia – Paide Linnameeskond

Pühapäeval, 24. juulil kell 19.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Levadia euroteekond sai neljapäeva õhtul Praha Slavia vastu otsa, sest võõrsil kaotati 0:2 ja langeti 3:3 üldskooriga võõrsil löödud väravate reegli alusel konkurentsist. Ehkki enne euromänge vahetati ka treenerit, kui Sergei Ratnikovi asemele toodi tagasi vana tuttav, klubi kahe meistritiitlini vedanud Igor Prins, on Levadia koduliigas poole hooaja järel siiski jätkuvalt kullakonkurentsis – Infonetist jäädakse maha vaid kahe punktiga.

Viimati tuli siiski vastu võtta üllatuskaotus, kui võõrsil jäädi 0:1 alla Pärnu Linnameeskonnale. Paidega on tänavu mängitud kaks korda, avamäng võideti võõrsil 1:0 ja teine kodus kuu aja eest juba kindlamalt 4:0. Levadia suurim mure on üsna õhukeseks kahanenud koosseis, sest Pavel Marin ja Rasmus Peetson teenivad aega kaitseväes ning Daniil Ratnikov lahkus klubist koos peatreenerist isaga. Samuti võib sammud Tšehhi kõrgliiga poole seada Siim Luts. Mängijatepõua leevendamiseks toodi Lätist Jelgava ridadest tagasi kodumaale ründaja Kevin Kauber ning eeldatavasti hakkavad hooaja teises pooles rohkem mänguaega saama ka Levadia noormängijad. 

Paide oli suvises üleminekuaknas samuti aktiivne, seda nii mängijatest loobumise kui ka uute meeste toomise osas. Klubist lahkusid Nõmme Kaljusse naasnud Janar Toomet ja veel mullu põhiraskust kandnud, ent tänavu teise väravavahi rollis olnud Mart-Mattis Niinepuu. Samuti siirdusid mänguaega otsima Gerdo Juhkam ja Karl-Ivar Maar, kes veedavad hooaja teise poole Viljandi Tulevikus. Laenuleping lõppes ka Kevin Kaivojal, kes naasis Kohtla-Järvele.

Meeskonnaga liitus aga mullu Levadias pallinud egiptlane Omar Elhussieny, samuti Infoneti ridadesse kuulunud ründajad Jüri Jevdokimov ja Marten Saarlas. Kalju laenas Paidele väravavahi Sten-Marten Vahi, Peterburi Zeniidilt omandati aga 19-aastase poolkaitsja Roman Starikovi mängijaõigused.

Paide eest ei saa Levadia vastu kaasa teha ründajad Martin Kase ja Vjatšeslav Zahovaiko, kes on mõlemad mängukeelu all.

Levadia peatreener Igor Prins: «Üritame Praha reisi ja euromängu järel oma jõuvarud kiiresti taastada ning eelseisvaks mänguks Paide Linnameeskonna vastu optimaalse koosseisu leida. Paide on alati südikas vastane ja sai suve jooksul olulist täiendust. Kindlasti võime oodata väga võitluslikku kohtumist. Meie jaoks on nüüd põhitähelepanu Premium liigal ning vajame eelseisvast mängust võitu.»

Levadia kaitsja Maksim Podholjuzin: «Peame pühapäevaseks mänguks Paide Linnameesknnaga kiiresti taastuma. Eesmärgiks on ainult võit. Eelmises omavahelises kohtumises õnnestus meil neist jagu saada ning sama üritame ka nüüd.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Viimane omavaheline mäng Levadiaga näitas, et kui me pole 100% keskendunud, siis läheb meil väga raskeks. Soovime teha vigade paranduse.»

Paide värske täiendus, ründaja Jüri Jevdokimov: «Ootan põnevusega pühapäevast mängu. Võistkond on meelestatud võidule ja kõik poisid pingutavad selle nimel. Usun, et suudame pisikese üllatuse valmistada!»

Levadia võitles Slaviaga südilt, kuid edasi siiski ei pääsenud. Võimalik, et koos edasipääsuga jäeti Tšehhimaale ka Siim Luts (paremal). FOTO:
Levadia võitles Slaviaga südilt, kuid edasi siiski ei pääsenud. Võimalik, et koos edasipääsuga jäeti Tšehhimaale ka Siim Luts (paremal). FOTO: Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles