Tatjana Jaansonist sai esimene naine, kes sõudis Tallinnast Helsingisse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson ja Tatjana Jaanson.
Jüri Jaanson ja Tatjana Jaanson. Foto: Rene Riisalu/presidendi kantselei

Tatjana Jaansonist sai teadaolevalt esimene naine, kes sõudis Tallinnast Helsingisse. 82 km pikkuse distantsi finišisse jõudis Jaanson täna hommikul. Sõit algas eile kell 23.

«Olen piisavalt treenitud ning vaimselt küps teekonda ette võtma. Pea südaöine stardiaja valik sõltus projekti saatetiimi otsusest läbida vahemaa ajal, mil laevaliiklus on kõige väiksem. Samuti näitab ilmaprognoos, et soodsad olud on saabumas,» rääkis Jaanson enne katsumust sõudeliidu kodulehele.

Jaansoni idee oli juhtida tähelepanu Pärnu Sõudeklubi noorsportlaste treeningtingimuste parandamise vajalikkusele. Noortele mõeldud paadid on vananenud ning uue treeningaluse maksumus on 3000 eurot. Kõigil on võimalik uue aluse soetamisse panustada ning selleks piisab pangaülekande teostamisest Pärnu Sõudeklubi arveldusarvele EE892200221019956199. Makse selgituseks tuleb märkida «Minu Everest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles