Neli Eesti jahti lõpetas avamerepurjetamise ORC klassi MM-i esikümnes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Avamerepurjetamise ORC maailmameistrivõistlustel Taanis Kopenhaagenis said B klassis jaht Premium viienda ja jaht Olympic üheksanda ning C klassis jaht Sugar 2 seitsmenda ja jaht Katariina II kaheksanda lõppkoha.

Kuus päeva väldanud tiitlivõistluse kestel jõuti valdavalt vaiksetes tuultes pidada nii B kui C klassile üks avameresõit, kuus rannikusõitu ja üks lühirajasõit.

B klassis tegi kokkuvõttes meie meeskondadest tugevaima esituse Priit Tammemägi jahil Premium seilanud tiim Kalev Jahtklubist, roolis Mati Sepp – kaheksast kaks sõitu ära võitnud ning veel kahes kolmandana finišeerinud paatkond sai MM-il 59 jahi konkurentsis kõrge 5. koha, mis on meesonna jaoks kõrgeim koht ORC klassi maailmameistrivõistlustelt. Meeskonna koosseisu kuulusid Priit Tammemägi, Mati Sepp, Martin-Gustav Lepp, Ago Rebane, Janno Hool, Andrus Aavaste, Priit Koit, Heiti Raag, Martin Viiask ja Karl Kolk.

Samas klassis lõpetas jaht Olympic Dagö Jahtklubist Tiit Vihuli juhtimisel regati 9. tulemusega, olles amatööride arvestuses oma klassi teine (amatööride maailmameistriks tuli üldarvestuses neljanda koha saanud Sirena DEN4227) ning Eero Panki juhtimisel võistlev Reval Cafe Elisa (Kalev JK) sai 24. koha.

Klassis C võitis Sugar 2 (Pärnu Jahtklubi) Jaan Akermanniga roolis kaheksast ühe sõidu ja oli veel kahes esikolmikus ning kokkuvõttes kuulub neile 59 jahi seas 7. koht. Aivar Tuulbergi juhitav Katariina II (Pärnu Jahtklubi) tiim sai 8., Juss Ojala roolitav Jazz (Kalev JK) 17., Minni (KAlev JK) Andres Aaviku juhtimisel 21., Koit Pautsi käe all seilav Matilda 3 (Haapsalu JK) 22., Evelyn III (Saaremaa Merispordi Selts/Kalev JK) Viljar Sepa roolimisel 27. ja Vesikaar (Kalev JK) Tanel Tamme juhtimisel 42. koha. Kalev Jahtklubi meeskond Jazz tuli amatööride arvestuses oma klassis 4. kohale.

B klassi maailmameistriks tuli Norra jaht Santa (kapten Claus Landmark) Soome Normeti (kapten Aaro Cantell) ja sakslaste Arxes-Tolina BM Yachting’i (kapten Peter Beck Mikkelsen) ees. Aaro Cantelli Normet võitis juunikuus ka Tallinnas peetud Eesti-Soome ORC klassi avamerepurjetamise meistrivõistlused ning on X-41 klassi maailmameister.

C klassis teenis kuldmedalid hollandlaste Bachyachting Racing Team (kapten Jascha Bach), hõbedased autasud Taani Hansen (kapten Michael Mollmann) ning pronksid rootslaste Pro4u/Malin (kapten Patrik Forsgren), viimane oli võidukas 2015.a Pärnus peetud ORC klassi Euroopa meistrivõistlustel viies koju kuldmedalid nii üld- kui ka amatööride arvestuses.

MM-i kodulehekülg, tulemused ja meeskondade täiskoosseisud

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek, Eesti Loots ja Planestar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles