Eesti meistriks orienteerumises tulid Sander Vaher ja Eleri Hirv

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste esikolmik.
Naiste esikolmik. Foto: Erakogu

Nohipalo järvede ümbruses toimusid eile Eesti meistrivõistlused öises orienteerumises. Seikluslik rada meelitas metsa üle 220 huvilise. Valdavalt hea läbitavusega maastikul oli üksjagu laastamistööd teinud hiljutine torm ning kohati muutis tuulemurd liikumise üsna raskeks.

Meeste põhiklassi 10,7 kilomeetrisel rajal ei olnud vastast päeval sprindidistantsi võitnud Sander Vaherile. Kaitsejõudude Spordiklubi esindav Vaher oli liider stardist finišini. Juba veerandtunnise jooksu järel püüdis ta kuue minutiga kinni eespool startinud Ats Sõnajala (KEKRSK), kes suutis seejärel  hoida liidri tempot peaaegu finišini ja teenis niimoodi hõbemedali. Ajad vastavalt 1:08.13 ja 1:14.45. Pronksile jooksis ennast ajaga 1:14.57 Peeter Pihl (Tammed).

Naiste põhiklassis said 7,3 kilomeetrisel rajal liidrirollis olla kaks Võru klubi esindajat. Raja esimesel poolel juhtis Laura Joonas, kuid siis möödus temast pikal teevalikuetapil Eleri Hirv, kes kasvatas oma edu lõpuks ligi kolmeminutiliseks. Ajad vastavalt 1:02.59 ja 1:05.44. Piibe Tammemäe (SK100) teenis pronksmedali ajaga 1:13.30.

Juunioridest tulid meistriteks Janek Piirisild ja Marianne Haug (mõlemad OK Võru), kes olid võidukad ka päeval toimunud sprindidistantsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles