Vene spordiminister: ROKi otsus oli asjalik

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene spordiminister Vitali Mutko.
Vene spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Vene spordiminister Vitali Mutko sõnas pärast Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) otsust, mille kohaselt ei jää kõik Vene sportlased Riost eemale, et tegu on objektiivse otsusega.

«See oli asjalik otsus, mis võttis arvesse nii maailma spordi huvisid kui ka kogu olümpiaperekonna arvamust. Me oleme ROKile tänulikud selle eest,» ütles Mutko uudisteagentuurile R-Sport.

Ta jätkas: «Kui rääkida edasisest tööst, siis Venemaa lubab teha kõik võitluses puhtama spordi nimel. Me oleme valmis tegema koostööd ROKi ja WADAga, et vormida uut antidopingusüsteemi. Arvatavasti algab tihedam töö pärast olümpiamänge.»

Kui Mutkolt küsiti Brasiilias toimuvatelt olümpiamängudelt ROKi otsuse kohaselt siiski sealt eemale jääva vilepuhuja Julia Stepanova kohta, siis sõnas Mutko, et ei soovi seda kommenteerida. Siiski lisas mees: «Mul on kahju sellest otsusest, sest enamik teisikahtlase taustaga sportlasi ning ametnikke saavad kergesti täita ROKi kriteeriume. Sellega elu ei lõppe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles