Port: ROK ei taha põhimõttelise pettuse osas vastutust võtta (4)

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: SCANPIX

SA Eesti Antidopingu (EAD) nõukogu liige Kristjan Port ütles, et ROKi säärane otsus näitab eelkõige organisatsiooni politiseeritust ja hirmu kohtuvaidluste ees.

«See näitab, et ROK on suuresti poliitiline organisatsioon. Ei taheta võtta põhimõttelise pettuse osas vastutust, selles valguses ei tundu ROK väga printsipiaalne,» sõnas Port. «Samas sellist juhtumit pole varem olnud ja ka vastavaid reegleid pole. See teeb otsustamise keeruliseks. Ja eks ROKi otsuse taga võib kuulda ka juristide häält, sest võimalikke vaidlustavaid kohti on palju.»

Pordi sõnul anti alaliitudele ka mõista, et nood peavad oma reegleid karmistama. «See puudutab riikide osalemise keelamist. Paraolümpiakomitee astub juba ses osas samme, saab huvitav olema, kuidas see lõpeb,» selgitas asjatundja.

Port peab imelikuks aga juba dopingukaristuse ära kandnud sportlaste olümpiale mittelubamist. «See on kummaline otsus, kui inimene on oma karistuse kandnud, peaks ta olema ka nii-öelda oma teo lunastanud.»

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles