Ümber Uhtjärve jooksul tegid ilma suusatajad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtjärve jooksu võitja suusataja Raido Ränkel.
Uhtjärve jooksu võitja suusataja Raido Ränkel. Foto: Võrumaa spordiliit

Täna toimus Võrumaa pikamaajooksu sarja 6. etapp – ümber Uhtjärve jooks, mille 8,6 kilomeetri pikkusel põhidistantsil võtsid kaksikvõidu suusatajad, jättes sarja üldliidri Anti Puustuse kolmandaks.

Võrumaa pikamaajooksusarja kahel eelmisel etapil võidutsenud orienteeruja Raido Mitt täna võistelda ei saanud. «Tõeliselt kahju, et sellel orienteerujale sobival maiuspalal osaleda ei saa. Eesti meistrivõistlused orienteerumise sprinditeates toimuvad ajaliselt küll paar tundi varem Räpinas, aga üks tund jääb vajaka, et starti jõuda,» tõdes Mitt, vahendab Jooksuportaal.ee.

Nii võitis täna jooksu tema nimekaim konkurent Raido Ränkel Võru Suusaklubist ajaga 30.55. «Enne jooksu luuretööd tehes nägin, et alguses tuleb kõvasti vajutada, sest raja algus kulgeb allamäge ja on väga tehniline ning kindlasti Anti Puustusele see ei sobi. Minu õnneks oli tempo nii piisavalt hea, et keegi ei suutnud kiiretel laskumistel järgi hoida ja nii see võit tuligi,» ütles Ränkel. Praegu käib suusatajatel hooajaks ettevalmistamine ja raske treeninglaager kestab. «Ma ei uskunud, et täna nii pikalt võidan. Hommikul soojendustreeningul kaks tundi ratast sõites ei olnud tunne kõige värskem. Enne starti olid küll jalad kinni, aga võistluse ajal tundusid juba täitsa head,» tunnistas Ränkel.

Talle seekord konkurentsi keegi ei pakkunud, sest järgmine lõpetaja jõudis finišisse üle minuti hiljem. Teise koha sai Kaarel Kasper Kõrge (RR Suusaklubi) ajaga 32.05,5. Nelja sekundiga kaotas talle kolmandana lõpetanud Võrumaa pikamaajooksusarja liider Anti Puustus (KJS Sakala). Järgnesid Karel Tammjärv Tartu Suusaklubist ja Kaarel Piip spordiklubist ProRunner.

Naistest võitis ümber Uhtjärve jooksu nädal tagasi Eesti meistrivõistlustel Olga Andrejeva järel hõbemedalile tulnud Johanna Ardel (SK Beavers) ajaga 38.44. Kaheksa sekundit hiljem ületas finišijoone suusataja Tatjana Mannima. Naiste kolmas koht kuulus 16-aastasele Lorely Kõrvelile (OK Põlva Kobras) ajaga 41.11. Kokku lõpetas jooksu põhidistantsi 242 osalejat. 4,3 km pikkuse lühidistantsi võitis Maido Mäeots ajaga 26.42. Kuni 12-aastaste laste jooksu parimad olid Markos Oja ja Mariliis Paris.

Võrumaa pikamaajooksusarja järgmine etapp on kavas 6. augustil, mil toimub Vastseliina linnuse jooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles