Neli aastat, kolm triumfi: Chris Froome'i valitsusaeg kestab

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome tähistas Tour de France'i üldvõiti õllepudeli avamisega.
Chris Froome tähistas Tour de France'i üldvõiti õllepudeli avamisega. Foto: CHRISTOPHE ENA/AFP

JALGRATTASPORT. Britt Chris Froome (pildil) tõuseb jalgrattamaailma vägevate seas aina kõrgemale. Eile sai ta meeskonnakaaslastega Sky tiimist õllepudeleid ja vahuveiniklaase kokku lüüa ning kolmandat Tour de France'i üldvõitu tähistada. Froome'i ja terve Sky meeskonna ülekaal oli lõppenud Touril nii selge, et tal on lähiaastatel hea võimalus auhinnakappi veelgi täiendada.

«Mu unistus oleks järgmisel viiel-kuuel aastal Tour de  France’i stardijoonele tulla ja anda endale parim võimalus uuesti üldvõidu eest heidelda. Loodan, et suudan seda teha,» ütles 31-aastane Froome pärast laupäeval peetud viimast tõsist etappi BBC-le. Viis korda on Tour de France’i kollases liidrisärgis lõpetanud Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurian, kolm korda on sarnaselt Froome’ile üldvõidu saanud Philippe Thys, Louison Bobet ja Greg LeMond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles