Sprinditeates kaitsesid mullused võitjad tiitlit

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sprinditeate EMV esikolmik.
Eesti sprinditeate EMV esikolmik. Foto: Sixten Sild

Räpinas võistlesid orienteerujad täna sprinditeate meistritiitlitele. See noor distsipliin, kus võistlevad kahest mehest ja kahest naisest koosnevad segavõistkonnad, oli Eesti meistrivõistlustel kavas kolmandat korda. Esimesed kaks meistritiitlid on läinud orenteerumisklubidele Ilves ja Kobras ning seegi kord arenes võistlus kullale just nende võistkondade vahel.

OK Kobras tuli kaitsma tiitlit täpselt samas koosseisus ja järjestuses nagu mullu – Kristiine Aluvee, Martin Simpson, Raido Mitt ja Annika Rihma. OK Ilvese koosseisus oli tunamulluse koosseisuga võrreldes Eveli Saue asemel Hannula-Katrin Pandis, kes jooksis avavahetust, järgmisi vahetusi jooksid Kristo Heinmann, Kenny Kivikas ja Elo Saue.

Avavahetuse järel olid mõlemad favoriidid liidritest veidi maas – Kobras ligi minutiga ja Ilves ligi kahe minutiga. Mõlema võistkonna teise ja kolmanda vahetuse mehed tegid aga oodatult ülejäänud konkurentidega ligi 3-minutilise vahe sisse ning ankruetapile läksid paarikümnesekundilise vahega Eesti koondise jooksev treener Elo Saue ning koondise üks tugevamaid jooksjaid, Annika Rihma. Ehkki Saue tegi hea ja stabiilse jooksu, siis andis 12 aastat vanusevahet ennast siiski tunda. Rihma tempo käis talle siiski üle jõu ning finišis tuli Ilvese ankrunaisel tunnistada 32-sekundilist kaotust Kobrase omale. Lõppajad vastavalt 1:13.54 ja 1:14.26.

Tagantpoolt lähenes esipaarile jõudsalt SK100 ankrunaine Outi Hytönen, kes vähendas vahet liidritega enam kui minuti võrra, kuid hõbemedalist jäi tal siiski pooleteise minuti jagu puudu. SK100 pronksikoha lõpptulemuseks märgiti 1:16.03. Võistkonnas jooksid Triinu Rooni, Marek Karm, Lauri Tammemäe ja Outi Hytyönen.

Juunioride klassis võitis OK Võru võistkond koosseisus Silvia Luup, Janek Piirisild, Lauri Pähn ja Marianne Haug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles