Venemaale halastati taas (19)

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise sportlased saavad siiski Rios osaleda.
Venemaa koondise sportlased saavad siiski Rios osaleda. Foto: AP / Scanpix

Kuigi Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) iseseisva uurimiskomisjoni järjekordse raporti andmeil juhtis ja rahastas Venemaa riiklikult dopingutarvitamist, ei olnud see Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) jaoks piisav, et jätta Venemaa olümpiamängudelt eemale. Vähemalt ei julgenud ROK sellist otsust ise teha ning lükkas vastutuse rahvusvaheliste alaliitude õlule. Ehk kordus samasugune olukord ROKi eelmisele, nii-öelda suurele otsusele, kui kahtluse all oli Venemaa ja Keenia kergejõustiklaste eemalejäämine.

Spekulatsioonid Venemaa sportlaste jaoks kõige karmimate meetmete rakendamise puhul hakkasid levima juba mõnda aega tagasi ning arvati, et viimane piisk ROKi karikasse oli eelmise nädala alguses avaldatud järjekordne dopinguraport. Et ROK lükkas otsuse alaliitudele, ei meeldi suurtele dopinguvastase võitluse organisatsioonidele, nagu näiteks USA asutus USADA, kes saatis ka koos 14 asutusega eilse nõupidamise eel ROKile asjakohase sisuga kirja. 

Nüüd jäi aga põhimõtteliselt kehtima juba kord vastuvõetud otsus, et iga olümpiale sooviv Venemaa sportlane peab suutma oma puhtust tõestada rahvusvaheliste standardite kohaselt. Seejärel lisatakse atleet juba rangemasse võistlusvälisesse katseprogrammi. Kui mõni sportlane sellega ei nõustu, jääb ta olümpialt eemale.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles